Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble drept på vei hjem etter siste arbeidsdag

Svenske Brahim Khouya (53) jobbet som hjelpepleier i Årdal kommune i to måneder.

PÅ VEI HJEM: Brahim Khouya jobbet som hjelpepleier i Årdal kommune. Han ble drept på vei hjem til Sverige. Foto: Stig Laberg Øvstetun.
PÅ VEI HJEM: Brahim Khouya jobbet som hjelpepleier i Årdal kommune. Han ble drept på vei hjem til Sverige. Foto: Stig Laberg Øvstetun. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brahim Khouya, den svenske mannen som ble drept sammen med Arve Kvernhaug og Margaret Molland Sanden på Valdresekspressen mandag kveld, skal ha vært på vei hjem til Gøteborg da han ble drept.

De siste to månedene jobbet han som hjelpepleier i Årdal kommune gjennom selskapet Centric Care.

Administrerende direktør i Centric Care, Per Christian Johansen bekreftet tirsdag kveld at Khouya var ansatt i firmaet som hjelpepleier før han ble drept.

- Ja, Brahim Khouya jobbet hos oss. Han jobbet som hjelpepleier i Årdal kommune de siste to månedene, sier Johansen til Dagbladet.

Dette bekrefter også ordfører i Årdal kommune, Arild Ingar Lægreid, som forteller at han var ansatt i et utleiebyrå som kommunen leide inn.

- Kollegaene hans i kommunen har blitt tatt hånd om i dag, sier Lægreid til Dagbladets reporter i Årdal.

På vei hjem Ifølge Johansen skal Khouya ha vært på vei hjem til Sverige da han ble drept av en 30 år gammel sørsudansk asylsøker.

- Han skulle hjem og var dessverre på feil sted til feil tid, sier Johansen.

Brahim Khouya står oppført med en boligadresse i Gøteborg, men Johansen vil ikke kommentere saken ytterligere.

- Vi var i dialog med politiet på mandag, men kommenterer ikke mer rundt hans person, sier Johansen til Dagbladet.

Ingen familie Den svenske avisa Expressen har vært i kontakt med Brahim Khouyas eks-samboer som forteller at Khouya var et hjertelig, omtenksomt, varmt og fint menneske. Hun forteller også at Khouya ikke hadde noen familie. 

- Brahim hadde ingen familie og forlot alt i Marokko. Det er utrolig trist at han er død og det på en forferdelig måte, sier hun til Expressen.