- Ble drept under lek

Den 23 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept Kim Eirik Salmela Farstad, skjulte liket blant en rekke dyrekadavre på sin egen eiendom. Kvinnen har i politiavhør sagt at hun tok livet av gutten som følge av et grep hun tok på ham mens de lekesloss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere volds- og trusseldømte kvinnen fra Råket på Smøla er kjent for å leke med barn som var langt yngre enn henne selv. Dersom hun forklarer seg riktig, gikk leken for langt torsdag kveld. I sjokk og frykt gjemte hun liket, har hun fortalt politiet. Dagen etter deltok hun likevel i letingen etter gutten.

- Min klient erkjenner å ha utført handlingen som har medvirket til seksåringens død. Dette skjedde under lek. Hun har forklart til politiet at de to satt og snakket sammen, og at de lekeslåss og tullet. Hun får panikk da hun oppdager at han ikke puster. Det er da det tragiske skjer. Min klient, som er veldig ressurssvak, velger å skjule liket i stedet for å melde fra, sier Steinar Wiik Sørvik, kvinnens forsvarer.

Dette skal ha skjedd på kvinnens eiendom, ikke langt fra stedet der gutten ble funnet drept.

- Etter mitt syn er det her snakk om et tragisk uhell, sier Wiik Sørvik.

Døde i armene

Etter det Dagbladet erfarer, har kvinnen forklart at seksåringen kom til henne for å hilse på hennes hund, Laika. De to skal ha gått for å se på et kråkereir på eiendommen. Ifølge forklaringen begynte de å lekeslåss. Kvinnen skal ha tatt et tak på gutten, og han skal ha dødd i armene hennes, har hun sagt til politiet.

Etter lange avhør tilsto den 23 år gamle kvinnen seint lørdag kveld at hun hadde tatt livet av Kim Eirik mellom klokka 19 og 20 torsdag. Hun fortalte etterforskerne hvor hun hadde gjemt liket: Tildekket på bakken i tett vegetasjon på sin egen eiendom.

Makabre funn

Hun viste etterforskerne til et område av eiendommen de hadde gjennomsøkt mange ganger, og allerede gjort makabre funn. På dette området fantes en rekke dyrekadavre. Flere døde katter, en hund og flere kaniner skal ha blitt funnet under letingen, noen av dem nedgravd.

Etter det Dagbladet erfarer, er politiet av den oppfatning at kvinnen selv har avlivet flere av disse dyrene.

- Lukten av dyrekadavrene kan ha hindret politihundene fra å få ferten av liket der det lå skjult, sier lensmann Arnfinn Fuglevåg til Dagbladet.

Ved funnstedet, fem- ti meter fra riksvei 669, har letemannskaper foretatt søk åtte- ti ganger, uten å finne den drepte gutten. Ved minst en anledning skal en politihund ha markert på stedet der liket var blitt plassert, men hundeføreren fant ikke barnet, som kvinnen med vilje hadde dekket med greiner og annen vegetasjon.

57 timer

Selv om kvinnen etter tilståelsen fortalte politiet nøyaktig hvor liket lå, brukte politifolkene lang tid på å komme seg fram i utilgjengelig terreng med tett krattskog og flere rotvelt. Gutten var så godt dekket til at det var umulig å se ham med det blotte øyet, selv rett ved funnstedet.

- Du måtte berøre bakken på stedet for å finne det. Det er ingen grunn til å kritisere letemannskapene, sier en av etterforskerne på saken til Dagbladet.

Men uansett om letemannskapene hadde funnet stedet tidligere, ville det ikke forhindret tragedien. 23-åringen har forklart at hun drepte gutten kort tid etter at han ble sett siste gang torsdag kveld.

Kim Eirik Salmela Farstad var savnet i 57 timer. Tragedien har rammet Smøla. Ingen er uberørt.

Den 23 år gamle kvinnen er siktet for forsettlig drap. Hun framstilles for varetektsfengsling i Kristiansund i dag.