Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ble drevet på en naiv måte

Finansakrobat Thomas Øye skulle finne salgbare produkter for T5PC i Midtøsten og Kina, men varene ble aldri lansert. -  Nettopp det var problemet, sier Øye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Mitt inntrykk av selskapet er at de har drevet på en naiv måte, sier Øye til Dagbladet.

Investoren bekrefter at han har vært i flere møter med toppledelsen i T5PC. Samtidig hevder han hardnakket at han aldri har mottatt noe honorar for arbeidet han har gjort.

-  Mitt formål var selvsagt å tjene penger, men vi kom aldri så langt. Det eneste jeg har fått utbetalt fra T5PC, er refusjon av reiseutgifter. Det dreier seg bare om småbeløp, sier Øye på telefon fra Dubai.

-  Hvordan forklarer du at enkelte mener du har mottatt store honorarer?

-  Det er rett og slett ikke sant. Jeg har blitt dratt inn i denne saken fordi jeg har et kjent navn.

Var døråpner

Den konkursrammede finansmannen har de siste åra jobbet mye i Asia, med base i De forente arabiske emirater. I oktober i fjor skal Øye ha møtt to styremedlemmer fra T5PC i Dubai. Under oppholdet skal nettverkstoppene og deres ledsagere ha bodd på luksushotellet Royal Mirage.

-  Jeg har introdusert dem for noen av mine kontakter. Årsaken var at de ønsket kontakt med produsenter i Kina. Samtidig jobbet vi også med å sette opp logistikk knyttet til varehandelen her i Dubai, sier Øye.

Kilder i T5PC mener at store pengebeløp skal ha blitt lagt ned i denne satsingen. Selskapet Vannan Import & Export Ltd. skal alene ha påført nettverksselskapet millionutgifter. Dette selskapet skal ha vært registrert i Hongkong.

-  Jeg har ikke hatt noen rolle i Vannan. Dette var et samarbeidsprosjekt mellom T5PC og en av de personene jeg introduserte dem for, sier Øye.

-  Naiv drift

Han forklarer at han i utgangspunktet hadde stor tro på konseptet til T5PC, men at ledelsen gjorde feil vurderinger underveis.

-  Mitt inntrykk av selskapet er at de har drevet feil. Skal et slik konsept fungere, må de bygge opp en produktbase slik at et medlemskap gir klare fordeler. Det var det jeg skulle hjelpe dem med, men de valgte en annen retning. Det er etter min mening også årsaken til at selskapet ramlet sammen, sier Øye.

Ingen av de produsentene han introduserte for selskapet har solgt varer gjennom nettverket. Samtidig som det er brukt store beløp på reiser og representasjon.

-  Det er ikke jeg som har brukt pengene i selskapet, sier Øye.

Toppledelsen i T5PC har tidligere blankt avvist at Thomas Øye har hatt noen rolle i deres selskap. Også Øye har inntil nylig nektet for at han har noen tilknytning til selskapet. Etter det Dagbladet erfarer, har han imidlertid hatt kontakt med flere av lederne privat, og gjort forretninger med dem.

Frykter ikke gransking

Dagbladet er kjent med at Økokrim nå gransker flere titalls navn knyttet til virksomheten i T5PC. Thomas Øye skal være en av dem.

-  Dersom Økokrim vil se på min rolle i denne saken, skal de få lov til det. Jeg er imidlertid ikke redd for hva det vil medføre. Jeg vet hva jeg har gjort, sier Øye.

Han vil imidlertid ikke ta noe ansvar for de veivalg ledelsen har gjort sammen med personer Øye har introdusert dem for.

-  Underveis har det blitt tatt en del veivalg som jeg har vært uenig i. Derfor ble det heller ikke noe ytterligere samarbeid mellom meg og T5PC, sier Øye.

DØRÅPNER : Inntil nylig nektet Thomas Øye for at han har hatt noen rolle i selskapet T5PC. Nå vedgår han at han har vært en døråpner for selskapet, men hevder at han ikke skal ha fått betalt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media