- Ble drevet på en naiv måte

Finansakrobat Thomas Øye skulle finne salgbare produkter for T5PC i Midtøsten og Kina, men varene ble aldri lansert. -  Nettopp det var problemet, sier Øye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Mitt inntrykk av selskapet er at de har drevet på en naiv måte, sier Øye til Dagbladet.

Investoren bekrefter at han har vært i flere møter med toppledelsen i T5PC. Samtidig hevder han hardnakket at han aldri har mottatt noe honorar for arbeidet han har gjort.

-  Mitt formål var selvsagt å tjene penger, men vi kom aldri så langt. Det eneste jeg har fått utbetalt fra T5PC, er refusjon av reiseutgifter. Det dreier seg bare om småbeløp, sier Øye på telefon fra Dubai.

-  Hvordan forklarer du at enkelte mener du har mottatt store honorarer?

-  Det er rett og slett ikke sant. Jeg har blitt dratt inn i denne saken fordi jeg har et kjent navn.

Var døråpner

Den konkursrammede finansmannen har de siste åra jobbet mye i Asia, med base i De forente arabiske emirater. I oktober i fjor skal Øye ha møtt to styremedlemmer fra T5PC i Dubai. Under oppholdet skal nettverkstoppene og deres ledsagere ha bodd på luksushotellet Royal Mirage.

-  Jeg har introdusert dem for noen av mine kontakter. Årsaken var at de ønsket kontakt med produsenter i Kina. Samtidig jobbet vi også med å sette opp logistikk knyttet til varehandelen her i Dubai, sier Øye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.