FIASKO: Krystallen-prosjektet på Kvitfjell var på 2000-tallet blant Norges mest omtalte leilighetsprosjekter på fjellet. Foto: NTB Scanpix
FIASKO: Krystallen-prosjektet på Kvitfjell var på 2000-tallet blant Norges mest omtalte leilighetsprosjekter på fjellet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ble en dundrende fiasko - nå vil de bygge igjen

Spekulanter uten penger ga Krystallen-utbyggerne en kjempesmell på 2000-tallet. Åtte år etter at første byggetrinn stod ferdig vil de nå bygge mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Krystallen-utbyggingen på Kvitfjell ble symbolet på jappetiden på fjellet. Nå er Gunnar Fretheim (42) og Iver Hammeren (61) klare til å bygge mer, skriver Finansavisen.

Utbyggernes opprinnelige plan var å bygge to blokker, i tillegg til første byggetrinn som sto klart i 2008. Nå satser de ifølge avisen i stedet på utbygging av 44 frittstående hytter.

«Vi planlegger å bygge hytter på dette arealet. Vi er på planleggingsstadiet og ser på muligheten for å få realisert dette,» sier Fretheim til lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen.

Andre bygger

Forslaget til reguleringsplan skal ifølge Hammeren behandles i Ringebu kommune i løpet av høsten, og denne gangen er det ikke duoen selv som skal stå for utbyggingen.

- Det er Leve Hytter som er utbygger. Vi er kun grunneiere og selger hyttetomter i takt med at de setter opp hytter, sier Hammeren til Finansavisen.

Lever Hytter-sjef Arve Noreng sier til Gudbrandsdølen Dagningen at planen er å bygge hyttene i klynger på mellom åtte og 15 hytter i forholdsvis tett bebyggelse. Prisen anslås til å ligge på rundt tre millioner kroner stykket.

Spekulanter

Det var spekulanter som uten penger bestilte leiligheter og forårsaket den dundrende fiaskoen i Norges mest omtalte leilighetsutbygging på fjellet midt på 2000-tallet.

Da første byggetrinn på Krystallen i 2008 stod ferdig med 129 leiligheter, var ifølge avisen kun et fåtall betalt. To år etter satt utbyggerduoen igjen med 40 leiligheter som det ikke var gjort opp for.

Siden den gang har leilighetene blitt solgt etterhvert som det har dukket opp kjøpere, og Fretheim og Hammeren sitter ifølge Finansavisen nå igjen med ti leiligheter, hvorav fem er utleid.

Flere nyheter:

Espen har tjent 129 millioner på Sørenga
- Veksten i boligprisene vil punktere
Ber om 17,4 millioner for påkostet funkisvilla