UNNGIKK STREIK: Arbeidsmandsforbundet og NHO Service meklet på overtid natt til tirsdag. 571 renholdsarbeidere kunne blitt tatt ut i streik, men partene kom til enighet fire timer på overtid. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
UNNGIKK STREIK: Arbeidsmandsforbundet og NHO Service meklet på overtid natt til tirsdag. 571 renholdsarbeidere kunne blitt tatt ut i streik, men partene kom til enighet fire timer på overtid. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpixVis mer

Ble enige fire timer på overtid - ungikk streik

Partene er enige om en ny overenskomst for renholdsnæringen. Dermed blir det ikke streik fra tirsdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten fire timer etter at fristen gikk ut ved midnatt, ble Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service enige, opplyser partene.

Forbundsleder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund hun er godt fornøyd med det økonomiske resultatet. Den kvinnedominerte arbeidstakergruppen oppnådde en lønnsøkning på 4,83 kroner per time. I tillegg er det lagt inn et fagbrevstillegg på 2,50 kroner timen.

Vi har fått til vesentlige tekstendringer i avtalen som har vært viktige, som for eksempel fast månedslønn for renholderne, sier Hagensen, som har ledet forhandlingene på vegne av sitt forbund.

Partene er også blitt enige om å sette ned et utvalg som skal se på problematikken rundt ytelser, arbeidstid og sunne konkurranseforhold i bransjen.

Dersom partene ikke hadde klart å bli enige, var det varslet streik for 571 renholdsarbeidere fra klokken 6 tirsdag morgen. Totalt omfatter overenskomsten cirka 5.000 renholdsarbeidere over hele landet. 571 av disse ville blitt tatt ut i streik fra klokken 6 tirsdag morgen dersom det ikke hadde blitt enighet i løpet av natten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram