Ble enige om to timers våpenhvile i Gaza

Brutt etter bare 45 minutter.

SHEJAIYA: Hamas og det israelske forsvaret skal ha blitt enige om en humanitær våpenhvile, som skal vare fra klokka 13.30-15.30 i dag for nabolaget Shejaiya. Foto: AP Photo/Hatem Moussa/NTB scanpix
SHEJAIYA: Hamas og det israelske forsvaret skal ha blitt enige om en humanitær våpenhvile, som skal vare fra klokka 13.30-15.30 i dag for nabolaget Shejaiya. Foto: AP Photo/Hatem Moussa/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Talsmannen for det israelske forsvaret bekreftet for kort tid siden at en våpenhvile med Hamas ble avtalt, og at den skulle gjelde i to timer i nabolaget Shejaiya. Det skriver Haaretz.

Reuters skriver at våpenhvilen er brutt, da Hamas skal ha avfyrt skudd etter bare 45 minutter. Det israelske forsvaret skal ha svart på dette med å skyte tilbake.

Hamas har ikke kommentert påstanden om at de brøt våpenhvilen.

Ifølge Kristligt Dagblads korrespondent i Midtøsten, Allan Sørensen, skulle våpenhvilen vare fra klokka 13.30 til 15.30 lokal tid. Det vil si klokka 12.30 til 14.30 norsk tid.

Det dreiet seg om en humanitær våpenhvile, for at ambulansepersonell skal kunne ta hånd om de drepte og skadde i Shejaiya. Våpenhvilen skal ha funnet sted på oppfordring fra Røde Kors.

Aksepterte forslaget Hamas-talsmann Sami Abu Zuhri sier i en uttalelse at Hamas har akseptert forslaget.

- ICRC har kontaktet oss med et forslag om en tre timer lang humanitær våpenhvile slik at ambulanser kan evakuere sårede og døde, sier Zuhri videre.


Flere nyhetsbyråer melder at Israel også har gått med på en humanitær våpenhvile — men at den er to timer lang — altså én time mindre enn det Hamas-talsmannen opplyser.

- Den kraftigste bombingen Tusenvis av palestinere er i dag på flukt etter at det Israelske militæret i natt siktet seg inn på nabolaget Shejaiya. Dette skal ifølge Washington Post være den kraftigste bombingen så langt i den 13 dager lange offensiven.

Ambulansesjåfører har tidligere opplyst om at det er svært vanskelig å komme inn i Shejaiya, og Reuters skriver at rundt 40 palestinere har mistet livet i nabolaget. Sårede som ikke greier å rømme, blir liggende i gaten, ifølge flere nyhetsbyråer.

Ifølge det israelske forsvaret (IDF) skal Hamas ha avfyrt 140 raketter mot Israel fra Shejaiya-nabolaget siden starten av den 13 dager lange offensiven.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer