Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble etterforsket for å ha slått ned Varg Vikernes

38-åringen som ble drept på Tøyen i går er selv dømt for drap og etterforsket for flere forhold.

SKUTT I BILEN: 39-åringen satt i førersetet på denne bilen da han ble skutt. Han døde av skadene etter kort tid. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SKUTT I BILEN: 39-åringen satt i førersetet på denne bilen da han ble skutt. Han døde av skadene etter kort tid. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 38-åringen som ble skutt og drept på Tøyen i Oslo i går, er selv dømt for drap.

Han ble i 1995 dømt til 10 års fengsel av Agder lagmannsrett for å ha drept en mann som han hadde hatt en konflikt med i en periode. Den nå drepte mannen var 24 år da han drepte 36-åringen med flere knivstikk på Møllehaven Is og Kaffebar i Rådhusgata i Skien 20. juli i 1994.

Nektet straffskyld

Mannen som nå er drept nektet i sin tid straffskyld i retten, men ble til slutt dømt for drapet.

Politiet vet foreløpig ikke hva som er motivet for drapet i går kveld og de undersøker om det kan ha noe med drapet i 1994 å gjøre.

- Vi kan ikke utelukke at gårsdagens hendelse har noe med dette å gjøre, men det er foreløpig ingenting som tyder på det, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

I retten i 1995 ble det nevnt at broren til tiltalte kan ha blitt drept i Somalia som en hevn for drapet i Skien, men retten fant det vanskelig å ta stilling til dette. Mannen slapp ut av fengsel i 2000.

38-åringen har vært i kontakt med politiet også etter at han sonet ferdig drapsdommen, men da i forbindelse med mindre alvorlige saker.

Han har også blitt etterforsket for å ha utøvd vold i fengsel to ganger, ifølge Varden. Den første gangen var i Ila Landsfengsel. Mannen ble da etterforsket for å ha slått Varg Vikernes, som selv er dømt for drap. Saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling.

Det andre tilfellet skal ha skjedd i Skien Fengsel. Her ble anmeldelsen fulgt opp, men avgjort med en påtaleunnlatelse og uten ytterligere straff, skrev Varden den gang. Begge disse forholdene skal ha skjedd mens han sonet drapsdommen.

Den nå drepte mannen har tidligere bodd i Grenlandsområdet i Telemark. Han har i en periode også bodd i Nederland.

Kan være oppgjør

Mannen er tidligere gift og hadde da han ble dømt i 1995 to små barn, mens hans tidligere kona var gravid med et tredje barn.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte eller siktede etter drapet i går kveld. De mener det kan være snakk om et oppgjør i et somalisk miljø.

De mener drapet framstår som målrettet og har etterlyst vitner som kan ha sett en sølvgrå Audi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!