Ble etterforsket for kidnapping etter å ha holdt gutt på skolebussen i to timer

Til slutt fikk kidnappingsmistenke Ariel Castro (52) sparken som skolebussjåfør.

PÅGREPET: Brødrene Onil Castro, Ariel Castro, og Pedro Casto er mistenkt for å ha kidnappet, misbrukt og holdt Amanda Berry, Gina DeJesus og Michele Knight fanget i rundt et tiår. Foto: Cleveland Police Department / AP Photo
PÅGREPET: Brødrene Onil Castro, Ariel Castro, og Pedro Casto er mistenkt for å ha kidnappet, misbrukt og holdt Amanda Berry, Gina DeJesus og Michele Knight fanget i rundt et tiår. Foto: Cleveland Police Department / AP PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den hovedmistenkte i Cleveland-kidnappingene, Ariel Castro, fikk i november 2012 sparken i sin jobb som skolebussjåfør, skriver Cleveland Plain Dealer.

Den utløsende faktoren skal ha vært at han gikk fra skolebussen og lot den stå uten tilsyn i fire timer i september i fjor, fordi han skulle hjem og hvile seg.

Tidligere har 52-åringen blitt suspendert fra jobben tre ganger, av ulike grunner. I 2004 ble han suspendert og etterforsket for kidnapping og å sette barn i fare etter at han holdt en gutt alene på skolebussen i to timer.

Castro skal i stedet for å slippe gutten av på skolen ha kjørt rundt med ham, og på et tidspunkt beordret ham til å legge seg ned, skriver The Guardian.

Suspendert Etter hendelsen reiste politiet til huset hvor Castro bodde, det samme huset hvor de tre savnede kvinnene Amanda Berry, Gina DeJesus og Michele Knight, ble funnet i live mandag.

Det skal imidlertid ikke ha vært noen hjemme, og politiet kom aldri tilbake, skriver The Guardian.

Politiet slo fast at de ikke fant bevis for at Castro hadde misbrukt gutten på noen måte, men skolen valgte å suspendere ham i to måneder.

Ved et annet tilfelle skal han ha tatt en ulovlig u-sving i rushtrafikken med bussen full av elever, og brukt skolebussen til å handle matvarer.

Tre brødre Castro er nå pågrepet sammen med sine to brødre Pedro og Onil.

- Det er to sider ved denne saken. For det første er jeg veldig glad for at disse jentene er funnet etter å ha vært forsvunnet så lenge, for det andre er jeg svært lei meg for at mine familiemedlemmer er involvert, sier Julio Castro til Dagbladet.

Et seks år gammel barn ble også funnet med de tre kvinnene, og politiet bekrefter at de tror det er Amanda Berrys datter. Det er foreløpig uklart hvem barnefaren er.

Berry forsvant den 21. april 2003, da hun var 16 år gammel. Året etter, i 2004, forsvant 14 år gamle DeJesus. Knight var 20 år gammel da hun forsvant i 2002.

UNDERSØKER HUSET: FBI henter ut en bil som bevis fra huset hvor Amanda Berry, Gina DeJesus og Michele Knight ble holdt fanget i et tiår. Foto: Emmanuel Dunand / AFP Photo
UNDERSØKER HUSET: FBI henter ut en bil som bevis fra huset hvor Amanda Berry, Gina DeJesus og Michele Knight ble holdt fanget i et tiår. Foto: Emmanuel Dunand / AFP Photo Vis mer