Thailand

- Ble etterlyst etter coronatest

Overraskelsen var stor da Ole Kolstad plutselig innså at han var etterlyst av thailandske myndigheter etter en positiv coronatest. - Jeg ble veldig nervøs, sier nordmannen.

FIN FORM: Ole Kolstad sitter for tiden alene i en karantenebungalow i Thailand, hvor han venter på å blir frisk fra corona. Foto: Privat
FIN FORM: Ole Kolstad sitter for tiden alene i en karantenebungalow i Thailand, hvor han venter på å blir frisk fra corona. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den lenge etterlengtede ferieturen til Thailand ble ikke helt som forventet for fagkonsulenten Ole Kolstad (38).

Den fullvaksinerte nordmannen reiste til Bangkok den 29. desember og testet seg rett etter ankomst på et såkalt «Test & Go»-sted.

- Jeg fikk negativt svar, så derfor reiste jeg rett til øya Koh Chang, sier Kolstad til Dagbladet på telefon fra Thailand.

Ifølge 38-åringen er man som turist pålagt å ta en andre test 5-7 dager etter ankomst i Thailand, noe han gjorde på sykehuset i Koh Chang den 4. januar.

Denne testen skulle vise seg å lage mye dramatikk for den ferierende nordmannen.

- Plutselig var jeg etterlyst av thailandske myndigheter, sier Kolstad.

- Ble veldig nervøs

Flere thailandske medier har de siste dagene skrevet om en nordmann og fem andre turister som «forlot» øya Koh Chang, etter å ha testet seg for corona.

Ifølge avisene skal ingen av de besøkende ha ventet på testresultatene sine, som i etterkant viste seg å være positive. Dermed skal distriktsmyndighetene ha bedt om hjelp fra politiet for å finne de smittede turistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.