BLE ETTERLYST: Dette bildet la Dallas-politiet ut på Twitter kort tid etter skytingen i sentrum av Dallas. De sa at han var mistenkt, og ba innbyggerne i Dallas om å hjelpe til med å finne ham. Det er bare ett problem: mannen på bildet, Mark Hughes, hadde ingenting med saken å gjøre. Han ble senere renvasket, men etterlyser en beklagelse fra politiet. Foto: Politiet i Dallas
BLE ETTERLYST: Dette bildet la Dallas-politiet ut på Twitter kort tid etter skytingen i sentrum av Dallas. De sa at han var mistenkt, og ba innbyggerne i Dallas om å hjelpe til med å finne ham. Det er bare ett problem: mannen på bildet, Mark Hughes, hadde ingenting med saken å gjøre. Han ble senere renvasket, men etterlyser en beklagelse fra politiet. Foto: Politiet i DallasVis mer

Ble etterlyst som mistenkt av Dallas-politiet og mottok dødstrusler. Nå er han renvasket

Dallas-politiet publiserte bilde av det de mente var en mistenkt. Nå snakker han ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig fredag morgen norsk tid, kort tid etter at det politiet mener var to snikskyttere skjøt tolv politibetjenter i Dallas i USA, gikk politiet ut med et bilde av det de antok var en av gjerningspersonene.

Fem av de elleve politibetjentene, døde av skuddskadene.

Twitter publiserte Dallas-politiet bildet som er øverst i denne saken. Tilhørende bildet var teksten «Dette er en av våre mistenkte. Vær så snill og hjelp oss å finne ham!».

Ble renvasket

Politimassakeren: Vitner i Dallas forteller om hva de så. To av dem forteller hvordan en politimann ble skutt på åpen gate. Det er også to som deltok i den fredelige demonstrasjonen, som var tilstede da de første skuddene ble avfyrt. Video:CNN Vis mer

Det var bare ett problem: mannen på bildet, hadde ingenting med skytingen å gjøre. Og da etterlysningen av ham gikk viralt i USA, og bildet av ham ble vist på nær sagt alle TV-kanaler i landet, sto han selv og snakket med politiet.

At hele USA lette etter mannen på bildet, som heter Mark Hughes, visste han ikke selv.

- Det visste jeg ikke før jeg fikk en telefon og noen sa at ansiktet mitt var på et bilde av en mistenkt. Da tok jeg tak i en politibetjent umiddelbart, sier Hughes til CBS News 11 i Dallas.

Da han så skjønte hva som foregikk, ble han sjokkert.

- Jeg lo og spøkte med politiet. Jeg visste ingenting.

Han forteller videre at han har mottatt dødstrusler i etterkant. Twitter-meldinga fra Dallas-politiet er fredag ettermiddag norsk tid fremdeles ikke slettet.

Bar våpen

POLITIMASSAKRe: Flere tusen møtte opp i Dallas for å protestere mot politimord som har skjedd tidligere denne uken. Plutselig ble det avfyrt skudd. Her ser du mange mennesker som rømmer gatene og tar dekning. Video: NTB Scanpix/Reuters Vis mer

På bildet Dallas-politiet gikk ut med av det som senere skulle vise seg å være Hughes, ser det ut som om Hughes bærer et langt halvautomatisk våpen på gata. På andre bilder som verserer på Twitter, er det også tilfellet.

Texas, staten Dallas er en del av, er en såkalt «open-carry»-stat, noe som betyr at man kan bære våpen åpent såfremt du oppfyller en rekke krav. Én million texanere har en slik lisens.

På en video som er publisert på Facebook, ser man også at han leverer fra seg automatvåpenet til politiet.

Vil ha en unnskyldning

Hughes ble etter hvert anholdt av politiet og avhørt i drøyt en halvtime, anslår han selv.

I intervjuet han har gjort med CBS News 11, anklager han Dallas-politiet for å lyve, og forteller at politiet tidligere på dagen gikk ut og sa at de hadde video av den mistenkte, altså Hughes, som var involvert i skytinga.

Det ble sagt under en pressekonferanse fredag morgen norsk tid, som Dallas-politiet selv sendte direkte på video.

På pressekonferansen delte politiet ut bilder Hughes.

- Vi har lyst til å vise fram en mistenkt som vitner sier var involvert i skytinga. Så hvis noen kjenner ham igjen, vær så snill og kontakt politiet umiddelbart. Ikke forsøk å nærme dere den mistenkte. Politiet vil ta hånd om ham, sa politisjef David Brown under pressekonferansen.

For det ber altså Mark Hughes om en unnskyldning fra politiet.

- Nå har dere plastret ansiktet mitt på nyhetene. Skal dere også gå ut og si at denne unge mannen ikke hadde noe med dette å gjøre?

ØYENVITNE: Michael Kevin havnet midt i politiskytingen i Dallas i USA. Se den dramatiske øyenvitnevideoen. Video: CNN Vis mer

Dagbladet oppdaterer saken.