Stalltyveri:

Ble fanget på kamera

Da innbruddstyvene tok turen til Stall TR på Lierskogen, overså de en viktig detalj. Ett av kameraene fanget nemlig opp en av gjerningspersonenes ansikt.

OVERLEVERT TIL POLITIET: Overvåkingskameraet som var montert opp på Stall TR på Lierskogen fanget opp ansiktet til en av gjerningspersonene som stjal med seg rideutstyr fra stallen. Foto: Privat
OVERLEVERT TIL POLITIET: Overvåkingskameraet som var montert opp på Stall TR på Lierskogen fanget opp ansiktet til en av gjerningspersonene som stjal med seg rideutstyr fra stallen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha hørt om innbrudd i flere staller i nærområdet den siste tida, tok Kristine Roseth og kollegene grep.

Sammen driver de Stall TR på Lierskogen i i Lier mellom Asker og Drammen, hvor de nylig monterte overvåkingskameraer.

Det kan de være glade for, for natt til torsdag 17. november slo kjeltringene til.

- Det var to kolleger av meg som gikk for å fôre hestene frokost, som oppdaget det med en gang. Noen hadde brutt opp låsen på døra der salene henger, sier Roseth, som også har snakket med Drammens Tidende.

Hun forteller at de trolig ikke hadde lagt merke til det om de ikke var oppmerksomme på at det kunne skje. De som hadde vært på ferde hadde nemlig ryddet godt opp etter seg og lagt igjen minimalt med spor.

- SKREMMENDE: Kristine Roseth synes det er skremmende å tenke på at det har vært noen i stallen på nattestid. Foto: Privat
- SKREMMENDE: Kristine Roseth synes det er skremmende å tenke på at det har vært noen i stallen på nattestid. Foto: Privat Vis mer

- Går etter spesielle merker

Det de imidlertid ikke var obs på, var ett av de to viltkameraene som ble hengt opp kort tid før hendelsen.

Kameraet har nemlig fanget opp bilder av det som kan se ut til å være to gjerningspersoner. Det andre kameraet tok tyvene med seg.

I tillegg til et kamera, manglet det en sal til en verdi på mellom 30 og 40 000 kroner. Totalt hang det tre saler der den natta. De to andre av liten verdi, ifølge Roseth.

- De går etter spesielle merker. De tar ikke de de vet ikke blir solgt. Det kan være bestillingstyveri, hevder Roseth.

Hun forteller at det til vanlig henger 12 saler i stallen, men at flesteparten hadde tatt de med seg hjem kvelden før.

Politiet ble varslet tidlig og forholdet er anmeldt.

- Det er litt skremmende. Jeg slet litt med å sove den første natta. Jeg tenker jo de kommer tilbake, med mindre vi har skremt de med bildene som er lagt ut. Så man er jo litt ekstra på vakt, sier Roseth.

MYSTISK SKIKKELSE: Amerikanske Karinda Oleson fikk fanget opp denne mystiske skikkelsen på kamera. VIDEO: Viralhog REPORTER: Vegard Krüger Vis mer

Innbruddsbølge

Innbruddet på Lierskogen er bare ett av flere stall-tyverier som har funnet sted i sørøst politidistrikt den siste tida.

På under ei uke har politiet registrert fire påfallende like hendelser.

- En sal kan slik jeg har forstått det være verdt mellom 30 000 og 50 000 kroner, så det er jo snakk om store verdier for dem som rammes, sier seksjonsleder for Felles straffesaksinntak i sørøst politidistrikt, Øystein Kvernes, til Dagbladet.

Først et innbrudd i Sandefjord, angivelig på formiddagen 10. november, et i Drammen natt til 13. november, et i Holmestrand på kvelden 14. november og til slutt innbruddet på Lierskogen.

- Det er ikke så store avstander, et lite tidsrom og samme type ting som er stjålet. Tyvene har gått målbevisst etter rideutstyr, sier seksjonslederen.

- Tror de samme står bak

Politiet har derfor en klar hypotese:

- Vi tror det er de samme personene som står bak, at de har spesialisert seg på rideutstyr og har et nettverk for å videreselge det. Det er ikke utenkelig at det går ut av landet, men det blir ren gjetning, sier seksjonslederen.

Han bekrefter at de har mottatt overvåkningsmaterialet fra Lierskogen. I tillegg er det gjort åstedsundersøkelser etter alle innbruddene.

- Det er sikret en del spor som er sendt til videre undersøkelser. Om det gir svar eller ikke er det for tidlig å si noe om. Dersom vi får hull på én sak, blir det nærliggende å se om de kan være involvert i de andre sakene, sier Kvernes.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken var stedet omtalt som Lierskogen i Drammen. Lierskogen ligger i Lier kommune. Stedet ble også omtalt som Liertoppen i artikkelen, i stedet for det korrekte Lierskogen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer