ANGREP: 84 mennesker er drept og et stort antall mennesker er skadd etter at en bil kjørte inn i en folkemengde under feiringen av Bastille-dagen i den franske byen Nice torsdag kveld 14. juli. Foto: Sasha Goldsmith / AP / NTB Scanpix
ANGREP: 84 mennesker er drept og et stort antall mennesker er skadd etter at en bil kjørte inn i en folkemengde under feiringen av Bastille-dagen i den franske byen Nice torsdag kveld 14. juli. Foto: Sasha Goldsmith / AP / NTB ScanpixVis mer

Ble feilaktig hengt ut som terrorist - for andre gang

Fikk manipulert uskyldig selfie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter Paris-terroren 13. november 2015 ble et bilde av en mann med bombevest og en koran spredd i sosiale medier, og mannen ble utpekt som en av terroristene bak det brutale angrepet. Det viste seg imidlertid å være feilaktige anklager.

Nå har det skjedd igjen med det samme mann.

Mannen på bildet, kanadieren og sikhen Veerender Jubbal, fikk i november i fjor sin uskyldige ipad-selfie manipulert, ifølge CBS News.

Manipulasjonen fikk alvorlige konsekvenser for sikkerheten til frilansjournalisten fra Canada. Han måtte gjentatte ganger tilbakevise påstandene om at han var involvert i angrepene.

Det ble aldri kjent hvem som manipulerte bildet, men Jubbal skal selv ha mistenkt at det kunne være spillentusiaster som var sinte på ham etter hans dekning av det såkalte Gamergate - anonym seksuell trakassering av kvinner i spillmiljøet.

KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Amatørvideoer viser hvordan lastebilen braser inn inn i folkemengden på promenaden i Nice. Video: CNN Vis mer

Det samme manipulerte bildet av Jubbal linker ham nå feilaktig til angrepet i Nice torsdag kveld. Flere Twitterkontoer har det siste døgnet lagt ut det samme bildet, ifølge The Independent.

Den britiske avisa har ikke lykkes med å komme i kontakt med Jubbal.

Minst 84 døde da en lastebil kjørte gjennom en folkemengde under Bastille-dagen i Nice i går kveld. Terroristen som kjørte lastebilen inn i folkemengden har blitt identifisert som en 31 år gammel fransk-tunisisk mann i fransk media.

Gjerningsmannen: Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Foto: Shutterstock
Gjerningsmannen: Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Foto: Shutterstock Vis mer

Sjåføren, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ble funnet i død i passasjersetet, opplyste statsadvokat Francois Molins i en pressekonferanse i ettermiddag.

LØP FRA STEDET: Nordmannen Pål Christian Møller var vitne til terroren på strandpromenaden. - Helt tilfeldig at det ikke var oss. Video: John T. Pedersen / Peder Ottosen / Dagbladet Vis mer

- Politiet ble skutt mot fra varebilen, men responderte raskt og fikk eliminert terroristen ved å skyte inn i fra siden, sa han.