Ble feilaktig koplet til Ipswich-drapene

Funnet død i sitt eget hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gareth Roberts ble feilaktig identifisert som en av de mistenkte i Ipswich-drapene. Han ble avbildet på forsiden av den britiske tabloiden Daily Mail som Steve Wright, mannen som nå er tiltalt for drapene på fem prostituerte.

Funnet død

Roberts har nå blitt funnet død i sin leilighet i Pwllheli i Wales sammen med en annen mann. Politiet sier at dødsfallene er uoppklarte, men betrakter dem ikke som mistenkelige, skriver The Independent.

Mannen ble feilaktig identifisert 21. desember, da etterforskningen av drapene var på det mest intense. Daily Mail brukte et 20 år gammelt bilde fra den gang Roberts og Steve Wright jobbet på cruiseskipet Queen Elisabeth 2. Utsnittet av bildet viser kun Roberts. Steve Wright hadde blitt klippet bort i redigeringen.

Fikk erstatning

I ettertid skal Roberts ha fått utebetalt erstatning fra den britiske tabloidavisen. Beløpet er ukjent, men Independent skriver at det skal dreie seg om et femsifret beløp i britiske pund. Roberts var intetanende om bildebruken, helt til en avisselger sa at det var bilde av ham i avisen.

- Jeg ble kvalm, sa Roberts den gang.

- Jeg har ikke en gang vært i Ipswich.

<strong><b>DEN EKTE WRIGHT:</strong></b> Dette er den ekte Steve Wright. Foto: The Sun / Colourpress.com
DEN EKTE WRIGHT: Dette er den ekte Steve Wright. Foto: The Sun / Colourpress.com Vis mer

Daily Mail sa til sitt forsvar at de hadde fått bildet fra et bildebyrå de anså som pålitelig.

500 politifolk deltok i jakten

Mer enn 500 politifolk fra 31 politidistrikt deltok i jakten på seriemorderen i Ipswich i desember. De fem drepte kvinnene i Ipswich ble alle funnet i områder sør i byen i løpet av en tidagers periode i desember i fjor. Gemma Adams (25) ble funnet 2. desember, Tania Nicol (19) 8. desember, Anneli Alderton (24) 10. desember, og Paula Clennell (24) og Annette Nicholls (29) ble funnet drept 12. desember.

Var kjenning i horestrøket

Steve Wright var allerede kjent i horestrøket i byen da drapene skjedde. På 80- og 90-tallet drev han nattklubben The Ferry Boat Inn i horestrøket i Norwich, et stamsted for prostituerte og horekunder. Dette var også stamstedet til Natalie Pearman og Michelle Bettes. Pearlman ble funnet kvalt i 1992, mens Bettes ble funnet drept i 2002. Han var godt kjent blant prostituerte, som kalte han The Soldier, fordi han gikk kledd i kamuflasjebukser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer