Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble fengslet for drap da han var 14.
Etter 27 år fikk han høre de etterlengtede ordene

Sterkt øyeblikk da John Bunn (41) ble frikjent.

STERKT: John Bunn ble feilaktig dømt for drap på en fengselsbetjent i 1992. I 2009 ble han prøveløslatt, men først i mai i 2018 ble han frikjent. Video: CNN, NY1, WPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Bunn var 14 år i 1992, da han ble dømt for å ha drept en mann i Brooklyn i New York året før.

I 2009 ble han sluppet ut på prøveløslatelse, etter sytten år i fengsel. Han ga likevel ikke opp med å prøve å forsvare sin uskyld – en uskyld han hele tiden har kjempet for.

Et sterkt øyeblikk

15. mai i år kom dagen hvor livet hans igjen ble snudd på hodet, denne gangen til det bedre.

Tårene rant ned John Bunns ansikt idet dommeren sa det han i 27 år har lengtet etter – at han var frikjent og renvasket for drapet.

– Det har gått 27 år. Jeg har kjempet for livet mitt og jeg har kjempet for min uskyldighet, sa han under den rørende seansen, dokumentert av blant andre CNN.

  • Se videoen øverst i saken.

Rettssaken over på én dag

Bunn var opprinnelig dømt for drapet på Rolando Neischer, en mann som jobbet som fengselsbetjent.

Drapet skjedde natt til 13. august i 1991, da Neischer satt i bilen utenfor et boligkompleks med kollegaen sin Robert Crosson. De ble begge skutt flere ganger, men bare Neischer døde av skadene.

Det var et anonymt tips som ledet politiet til John Bunn og en annen mann – Rosean Hargrove. Den overlevende fengselsbetjenten Robert Crosson var den som identifiserte mennene, og han var også det eneste vitnet under rettssaken, som varte i én dag.

Blod og fingeravtrykk som ble funnet på åstedet matchet ikke de to mennene, ifølge en statsadvokat som gjennomgikk rettssaken.

For to år siden fikk John Bunn beskjed om at han fikk en ny rettssak. Dette skjedde aldri, da aktorene valgte å droppe en ny rettssak mot ham.

Slik ble Bunn frikjent, etter 27 år med merkelappen «morder».

Også den andre dømte, Rosean Hargrove, har blitt frikjent for drapet på betjenten.

DRAMATISK: En 11 år gammel jente ble i Michigan siktet på med pistol og lagt i håndjern av politiet. Video: CNN/Grand Rapids-politiet Vis mer

– Får ingen unnskyldning

Dommeren Shawndya Simpson ga tirsdag mye av skylden for at John Bunn ble uskyldig dømt til en tidligere etterforsker i New York-politiet, som er blitt anklaget for å ha brukt ulovlige metoder i en rekke saker.

– Jeg fortjente ikke noe av det dere gjorde mot meg. Dere dømte feil mann, og dere har fortsatt en drapsmann som går fri, sa Bunn til aktorene 15. mai.

Dommer Simpson kritiserte også rettssystemet for hvordan saken hadde blitt behandlet, skriver CNN.

– De konkluderte en drapssak på én dag, det ser jeg ikke på som rettferdighet i det hele tatt.

Selv om Bunn nå er en fri mann og frikjent fra drapet, kan han ikke vente seg en unnskyldning, skal vi tro hans advokat Glenn Garber.

– Han fortjener en unnskyldning. Det ville vært fint at det ble sagt til ham slik at han virkelig kan føle seg frikjent, men vi kommer ikke til å få det, sa han ifølge CNN.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media