Ble filmet mens de slo

Om lag ti medlemmer av den såkalte A-gjengen i Oslo gikk til angrep på to medlemmer av B-gjengen med jernstang seint i går kveld. Episoden ble tatt opp på video, og politiet regner med at de raskt skal få tatt angriperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To medlemmer av B-gjengen oppholdt seg utenfor en bensinstasjon i Konows gate i Oslo. Litt over klokka 22 i går kveld rullet det opp en Mercedes og en Toyota - stappfulle av A-gjengmedlemmer.

Medlemmer fra A-gjengen slo den ene fra B-gjengen i hodet med en jernstang og stjal mobiltelefonen og klokka hans. Den andre ble kuttet opp i hånda. Begge de to B-gjeng-medlemmene ble kjørt til legevakta, men skal være alvorlig skadd.

Hele opptrinnet ble tatt opp på video. Operativ uteleder Snorre Haugan kunne allerede i går opplyse at politiet ved hjelp av videoen kan identifisere hvem som slo og stakk.

Ikke siste gang

- Vi har tatt beslag i bensinstasjonens videobånd og regner med at det blir et viktig bevis i saken. Slik jeg forsto det, vil de fornærmede anmelde saken, sier Haugan til Dagbladet.

Opptrinnet nær Gamlebyen i Oslo er en av flere alvorlige episoder den siste tida hvor A- og B-gjengen er involvert. Haugan regner ikke med at det blir siste gang.

- Dette var en oppfølger fra forrige runde. Da kommer det nok en hevnrunde snart. Det er slik disse gjengene opererer, og nå virker det som det er ampert, mener Haugan.

Vil fortsette

Etter angrepet i går kveld tok leder av Ungdom mot Vold, Farid Bouras, kontakt med Dagbladet. Han er rystet over at gjengsammenstøtene får fortsette uten at politikerne griper fatt i det i valgkampen.

- Volden er merkelig fraværende i valgkampen. Selv om media ikke skriver om vold hver dag, skjer det ting hele tida. Nå må det komme tiltak som kan forebygge disse gjengoppgjørene. Skjer det ikke noe, vil dette fortsette og fortsette, mener Bouras.