Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble foreldreløse som unge, røyket marihuana og hatet USA: Dette er familiecellen bak terroren i Paris

Jaktes av 3000 politifolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er en familiecelle som skal stå bak gårsdagens angrep mot satiremagasinet Charlie Hebdo, melder Le Monde.

Omkring 3000 politifolk jakter brødrene Said og Chérif Kouachi etter terrorangrepet i går. De to antas å gjemme seg i Reims, ni mil utenfor Paris.

Den tredje mistenkte, en 18-åring som nå har meldt seg til politiet, er også i slekt med de to brødrene. 18-åringen bærer samme etternavn som kona til Chérif Kouachi.

18-åringen meldte seg sjøl hos politiet i Charleville-Mézieres (Ardenne), byen der kona til den yngste broren Kouachi kommer fra. Ifølge en politikilde er gutten plassert i varetekt, men foreløpig er det ikke tatt ut siktelse mot ham.

Foreldreløse Brødrene ble født av algeriske foreldre i Paris. De ble foreldreløse som små barn da begge foreldrene døde tidlig. Brødrene vokste opp i fosterhjem i Rennes. De skal ha hatt en sekulær oppvekst.

Said flyttet først til den franske hovedstaden, mens Chérif skal han ha jobbet som treningsinstruktør i Rennes før han flyttet etter. I Paris skal de ha bodd sammen med en muslimsk konvertitt.

32 år gamle Chérif Kouachi er den av brødrene som har vært mest i kontakt med politiet.

Rekrutterte til Irak Han kaller seg Abu Issen, og ble i 2008 idømt tre års fengsel. Under rettssaken mot ham i 2008 kom det fram at han drømte om å angripe jødiske mål i Frankrike.

Han antas å være med i en gruppe som har jobbet for å sende folk til Irak for å være med i en al-Qaida-tilknyttet gruppe hvor Abu Moussab al-Zarkaoui var lederen.

Han har ifølge AP forklart at han viet seg til hellig krig etter å ha sett bildene fra Abu Ghraib av fanger torturert av USA.

Marihuana og rap Begge brødrene skal ha vært i Syria, og ifølge fransk politi kom de tilbake til Frankrike i fjor sommer.

Da Chérif Kaouachi ble arrestert i 2005 var det ifølge New York Times relatert til etterforskningen av Farid Benyettou, en da 26 år gammel mann som forsøkte å rekruttere unge menn til å dra til Syria og videre til Irak for å kjempe for al-Qaida, og som i taler rettferdiggjorde selvmordsbombing.

Under rettssaken mot Cherif Kouachi skal advokaten hans ha beskrevet ham som en «forvirret kameleon» som ved siden av å følge «undervisningen» til Benyettou røyket marihuana, hørte på rapmusikk og beskrev seg selv som en «deltidsmuslim»

Hevdet de var fra Al-Qaida Flere personer i kretsen rundt brødrene er ifølge NTB arrestert i løpet av natten etter at politiet har iverksatt antiterroraksjoner i flere franske byer.

Attentatet ble utført av to svartkledde, maskerte menn som tungt bevæpnet truet seg inn i lokalene til Charlie Hebdo og hevdet de var fra al-Qaida. De drepte ni medlemmer av redaksjonen, én gjest og redaktørens livvakt.

I tillegg ble en politimann skutt i hodet på kloss hold mens han lå såret og hjelpeløs på fortauet etter angrepet.

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media