Ble forfulgt av innpåsliten rev midt i byen: - Burde oppsøkt hjelp

- Helt klart merkelig oppførsel fra en vill rev, sier Dyrebeskyttelsen. 

REV PÅ SLEP: På vei hjem i London, fikk Henry Hoffman følge av en veldig søt, men også fryktelig innpåsliten kar. Video: YouTube/Henry Hoffman via Storyful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På vei hjem i London, opplevde Henry Hoffman noe spesielt. Plutselig fikk briten følge av en liten rev som nektet å la ham være i fred. Det viste seg å bli en langtekkelig tur hjem.

Underveis tok reven fatt i både bagen og jakken til Hoffman, og nektet å slippe.

Det resulterte i at Hoffmann nærmest måtte dra reven etter seg på veien. Hele tiden filmet han det merkelige møtet, og pratet i vei med reven

- Jeg elsker deg, men du må slippe meg, sier Hoffman i videoen du kan se øverst i saken.

- Merkelig oppførsel

Hoffman fikk muligheten til å klappe reven over hodet. Noe reven tillot. Dette er ikke vanlig oppførsel blant ville dyr, hevder Dyrebeskyttelsen.

- Vi er begge enige i at dette er merkelig oppførsel fra en rev, skriver daglig leder Monica Dahlback og veterinær Birgitte Fineid i Dyrebeskyttelsen, i en e-post til Dagbladet.

De har sett videoen, og mener at revens oppførsel absolutt er bekymringsverdig. Den usedvanlige oppførselen kan skyldes enten at noen har domestisert den, altså gjort den tam, ellers kan det skyldes sykdom.

- Man kan se an situasjonen, men en så klar unormal oppførsel bør rapporteres enten til veterinær, viltnemd, mattilsynet eller politiet, skriver de videre.

- Bekymret

Også Hoffman fikk følelsen av at noe ikke var helt som det stemte med den lille reven.

- Jeg er skikkelig, skikkelig bekymret, sier Hoffman i videoen.

- Jeg la jakka mi over den, og forsøkte å løfte den opp, sier han videre.

Til slutt løp reven vekk, og inn i et smug. Hoffman klarte ikke å holde følge med den. Likevel var han lettet over at reven kom seg i sikkerhet fra de trafikkerte veiene.

Burde oppsøkt hjelp

Såkalte urbane rever er ikke uvanlige i Londons gater. Ifølge The Guardian kommer de fleste av revene inn til London fordi folk gir dem mat. På tross av at disse revene kanskje er mer vandt til mennesker, legitimerer ikke det oppførselen til denne reven, mener Dyrebeskyttelsen.

- Så kontaktsøkende og tam pleier ikke rever å være, selv når de bor i eller ved en by.

- Du vil aldri kunne klappe en vill rev på den måten, legger Dahlback til.

Hun mener også at Hoffman burde oppsøkt hjelp, slik at revens helse kunne blitt undersøkt.

- Om du opplever noe lignende i Oslo, burde varsellampene blinke. Da kan du for eksempel tilkalle Falck, Mattilsynet eller politiet. Om reven er så tam som den er her, kan du muligens få den til veterinær på egenhånd, fortsetter hun.

Dahlback advarer likevel mot at enkeltindivider skal dra ville dyr med på legevakten.

- Du bør være forsiktig, så hverken du eller dyret får skader, avslutter Dahlback.