- FORMET FJORDMANNEN: Wied mener at Jensen fikk forandret sitt syn på islam 11. september 2001.
«Jeg husker bestemt én ting som han fortalte meg. Han opplevde 11. september 2001 i Kairo, hvor han da studerte. Han fikk et sjokk som jeg formet han da han opplevde jublen i millionbyen, som myndighetene forhindret utelandsk TV å filme», skriver Wied.

«Jeg tror for skribenten Fjordman for alvor ble formet der». Foto: SCANPIX
- FORMET FJORDMANNEN: Wied mener at Jensen fikk forandret sitt syn på islam 11. september 2001. «Jeg husker bestemt én ting som han fortalte meg. Han opplevde 11. september 2001 i Kairo, hvor han da studerte. Han fikk et sjokk som jeg formet han da han opplevde jublen i millionbyen, som myndighetene forhindret utelandsk TV å filme», skriver Wied. «Jeg tror for skribenten Fjordman for alvor ble formet der». Foto: SCANPIXVis mer

- Ble formet av 11. september

Det sier en venn av Fjordman-bloggeren Peder Nøstvold Jensen (36), som nå frykter for nordmannens sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Han framstår som en stillferdig, tilbakeholden og en helt igjennom fredelig person», skriver den danske vennen Steen Wied i en e-post til Dagbladet.

I dag ble det klart at bloggeren «Fjordman» egentlig er Peder Nøstvold Jensen (36). Fjordman sier til VG at han nå vil slutte å skrive under pseudonymet.

Breiviks idol I sitt 1500 siders lange manifest bruker den massedrapssiktede Anders Behring Breivik stor plass på sitt store idol Fjordman, den anonyme norske bloggeren som Breivik mener er den beste europeiske skribenten i dag. I manifestet sitt har Brevik tatt med 40 av Fjordmans artikler.

En av de som har møtt Jensen en rekke ganger, er den danske bloggeren Steen Wied. Han driver den islamkritiske nettsiden snaphanen.dk.

«Jeg betrakter ham som min venn, i den forstand at vi har kunnet stole på hverandre», skriver Wied i en e-post til Dagbladet.

- Lærd person Wied forteller at han har kjent Jensen siden 2006 og at han har møtt ham 7-8 ganger. Jensen har bodd hos Wied når han har vært i København.

«Han er en særdeles lærd og belest og absolutt umilitant person. En klassisk europeisk intellektuell og ikke så lidt av et universalgeni», skriver Wied, som forteller at han har hatt regelmessig e-postkontakt med Jensen helt fram til fredag.

11. september Wied mener at Jensen fikk forandret sitt syn på islam 11. september 2001.

«Jeg husker bestemt én ting som han fortalte meg. Han opplevde 11. september 2001 i Kairo, hvor han da studerte. Han fikk et sjokk som formet ham da han opplevde jubelen i millionbyen, som myndighetene forhindret utenlandsk TV å filme», skriver Wied.

«Jeg tror for skribenten Fjordman for alvor ble formet der», som videre forteller at Jensen har fortalte at han forsøkte å skrive om det i norsk presse, men at han ble sensurert. Derfor begynte han å blogge.

Bekymret «Jeg kan dele min venn Hans Rustads (redaktør for document.no red.anm.) mening om at han kan være for dystopisk innimellom. Om det er fordi han vet mer enn meg - og det gjør han - eller om det er fordi han er så ung, det vet jeg ikke. En oppvigler er han ikke og han er i hvert fall mye mer lærd enn meg», skriver Wied, som nå er svært bekymret for Jensens sikkerhet.

«Hans venner er alvorlig bekymret for hans sikkerhet. Pim Fortuyn sa kort før han døde i et intervju: "Hvis jeg blir drept, er ikke minst pressen skyldig". Dette gjelder også for Fjordman nå. Norsk politi har et stort ansvar», skriver Wied.

BLOGGET PÅ ISLAMKRITISKE NETTSTEDER: Peder Jensen har vært aktiv på blant annet bloggen Gates of Vienna. Her har han uttrykt bekymring for at Europa snart vil havne i borgerkrigslignende tilstander på grunn av muslimsk innvandring, og fremmet teorier om Eurabia - at dette er en ønsket politikk basert på en avtale den vestlige, politiske eliten har inngått med land i Midt-Østen. Eurabia-teorien er sterkt kritisert og avvist av en rekke forskere.
BLOGGET PÅ ISLAMKRITISKE NETTSTEDER: Peder Jensen har vært aktiv på blant annet bloggen Gates of Vienna. Her har han uttrykt bekymring for at Europa snart vil havne i borgerkrigslignende tilstander på grunn av muslimsk innvandring, og fremmet teorier om Eurabia - at dette er en ønsket politikk basert på en avtale den vestlige, politiske eliten har inngått med land i Midt-Østen. Eurabia-teorien er sterkt kritisert og avvist av en rekke forskere. Vis mer