- Ble formet av 11. september

Det sier en venn av Fjordman-bloggeren Peder Nøstvold Jensen (36), som nå frykter for nordmannens sikkerhet.

- FORMET FJORDMANNEN: Wied mener at Jensen fikk forandret sitt syn på islam 11. september 2001.
«Jeg husker bestemt én ting som han fortalte meg. Han opplevde 11. september 2001 i Kairo, hvor han da studerte. Han fikk et sjokk som jeg formet han da han opplevde jublen i millionbyen, som myndighetene forhindret utelandsk TV å filme», skriver Wied.

«Jeg tror for skribenten Fjordman for alvor ble formet der». Foto: SCANPIX
- FORMET FJORDMANNEN: Wied mener at Jensen fikk forandret sitt syn på islam 11. september 2001. «Jeg husker bestemt én ting som han fortalte meg. Han opplevde 11. september 2001 i Kairo, hvor han da studerte. Han fikk et sjokk som jeg formet han da han opplevde jublen i millionbyen, som myndighetene forhindret utelandsk TV å filme», skriver Wied. «Jeg tror for skribenten Fjordman for alvor ble formet der». Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Han framstår som en stillferdig, tilbakeholden og en helt igjennom fredelig person», skriver den danske vennen Steen Wied i en e-post til Dagbladet.

I dag ble det klart at bloggeren «Fjordman» egentlig er Peder Nøstvold Jensen (36). Fjordman sier til VG at han nå vil slutte å skrive under pseudonymet.

Breiviks idol I sitt 1500 siders lange manifest bruker den massedrapssiktede Anders Behring Breivik stor plass på sitt store idol Fjordman, den anonyme norske bloggeren som Breivik mener er den beste europeiske skribenten i dag. I manifestet sitt har Brevik tatt med 40 av Fjordmans artikler.

En av de som har møtt Jensen en rekke ganger, er den danske bloggeren Steen Wied. Han driver den islamkritiske nettsiden snaphanen.dk.

«Jeg betrakter ham som min venn, i den forstand at vi har kunnet stole på hverandre», skriver Wied i en e-post til Dagbladet.

- Lærd person Wied forteller at han har kjent Jensen siden 2006 og at han har møtt ham 7-8 ganger. Jensen har bodd hos Wied når han har vært i København.

«Han er en særdeles lærd og belest og absolutt umilitant person. En klassisk europeisk intellektuell og ikke så lidt av et universalgeni», skriver Wied, som forteller at han har hatt regelmessig e-postkontakt med Jensen helt fram til fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer