Bjørn i Gjerdrum:

- Ble forskrekka

Line Torp Hundevadt skulle bare en tur på treningssenteret da hun møtte på en bjørn som tuslet rundt. Politiet ber folk om å la den være i fred.

BAMSEFAR: En brunbjørn er observert kun få kilometer fra Ask sentrum i Gjerdrum, rett i nærheten av boliger. Foto: Privat
BAMSEFAR: En brunbjørn er observert kun få kilometer fra Ask sentrum i Gjerdrum, rett i nærheten av boliger. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ble vel litt forundret først. Jeg kom kjørende i bil, og skjønte ikke helt hva slags dyr det kunne være, forteller Line Torp Hundevadt (48) fra Gjerdrum, til Dagbladet.

Hun fikk ikke sove, og valgte å ta seg en tur til det lokale treningssenteret i Ask sentrum søndag morgen.

- Det er vanlig å se elg eller rådyr her, men når jeg kom nærmere reiste den seg på bakbeina. Så jeg stoppa og rygga inn på en sidevei, og så at den forsvant inn i et skogholt, forteller Hundevadt om møtet med bjørnen.

Ble stående og studere den

Line Torp Hundevadt forteller at hun hadde lest at bjørnen tuslet i nærområdet.

- Jeg hadde håpet at den ikke kom hit, men det gjorde den, forteller hun til Dagbladet søndag morgen.

- Jeg ble forskrekka. Jeg ble stående og studere den, forteller 48-åringen, som sier at dette er første gangen hun ser bjørn.

Hundevadt forteller at det er hus på motsatt side av veien for der hun observerte bjørnen.

Ber folk holde seg unna

Viltnemnda i Gjerdrum kommune forteller at de er kjent med at bjørnen er observert i kommunen, men at de foreløpig ikke har foretatt seg noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer