Ble fortalt at verden er fiendtlig og umoralsk

Sektbarna får profesjonell hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Myndighetene i Texas har dratt inn profesjonell hjelp for å sikre en noenlunde normaltilstand for de mer enn 400 barna som ble tatt ut av området til polygamistsekten Fundamentale Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, skriver nyhetsbyrået AP.

Mange av barna er født på farmen og kjenner ikke til livet utenfor. Ifølge en talskvinne for barnemyndighetene har polygamist-barna blitt fortalt at verden utenfor er fiendtlig og umoralsk. Gjennom hele livet har sektlederne lært opp jentene og guttene til å tro at på andre siden av kalksteinveggene venter det bare evig fordømmelse.

Myndighetene tok seg inn på farmen etter at de fikk tips om at en 16 år gammel jente hadde blitt tvangsgiftet med 50-åringen Dale Barlow. Flere av jentene på farmen har også vist tegn på at de har blitt misbrukt eller at de var i fare for det.

Flere enn 400 barn har blitt hentet ut av farmen, de fleste jenter. Hundrevis av barn kan nå bli plassert i fosterhjem, der en total kulturell omstilling vil vente dem.

Aldri gått på skole

Marleigh Meisner, en talskvinne for barnevernet, sier de nå jobber aktivt med profesjonelle for å møte barnas spesifikke behov. Informasjonen som kommer frem, vil bli gitt videre til fosterfamiliene for at de på best mulig måte skal kunne ta vare på barna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer