- Ble fotballtrener etter anbefaling fra overgrepsdømt mann

Tidligere trener i samme klubb soner overgrepsdom.

TRENER: 30-åringen som er siktet for overgrep mot elleve barn i en barnehage i Tromsø, har også jobbet som fotballtrener i Troms fra 2009 til 2013. En annen tidligere fotballtrener i samme klubb soner for tida en overgrepsdom Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRENER: 30-åringen som er siktet for overgrep mot elleve barn i en barnehage i Tromsø, har også jobbet som fotballtrener i Troms fra 2009 til 2013. En annen tidligere fotballtrener i samme klubb soner for tida en overgrepsdom Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 30-åringen som er siktet for overgrep mot elleve barn i en barnehage i Tromsø, har også jobbet som fotballtrener i Troms fra 2009 til 2013.

En annen tidligere fotballtrener i samme klubb soner for tida en overgrepsdom. Det var Nordlys som først omtalte saken.

- Vi er kjent med at siktede i vår sak har vært trener for et lag i en klubb hvor en person som soner en overgrepsdom har hatt et trenerverv, sier påtaleleder Einar Lysnes Sparboe i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Den overgrepsdømte trenere skal ha anbefalt at den siktede 30-åringen kunne begynne som fotballtrener i klubben, skriver avisa Nordlys. Få år seinere ble mannen dømt for overgrep.

- Vi kan ikke kommentere disse opplysningene. Det vi kan si er at denne personen ikke er en del av politiets etterforskning. Så kan vi selvsagt aldri utelukke noe som helst, sier Lysnes.

Den siktede 30-åringen har hatt ulike roller som assistenttrener og hovedtrener i klubben. Verken politiet eller klubben har opplysninger om at det skal ha foregått overgrep i fotballklubben.

Den 6. mai klokka 09.30 mottok politiet en bekymringsmelding om et mulig overgrep i en barnehage. Tre timer seinere ble den 30-årige barnehageansatte pågrepet av politiet. Mannen har vært ansatt i barnehagen i åtte år.

OMFATTENDE: Den 6. mai klokka 09.30 mottok politiet en bekymringsmelding om et mulig overgrep i en barnehage. Tre timer seinere ble den 30-årige barnehageansatte pågrepet av politiet. Mannen har vært ansatt i barnehagen i åtte år. På bildet er politioverbetjent Yngve Myrvoll ved Troms politidistrikt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OMFATTENDE: Den 6. mai klokka 09.30 mottok politiet en bekymringsmelding om et mulig overgrep i en barnehage. Tre timer seinere ble den 30-årige barnehageansatte pågrepet av politiet. Mannen har vært ansatt i barnehagen i åtte år. På bildet er politioverbetjent Yngve Myrvoll ved Troms politidistrikt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer