Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ble fotografert med våpen, bestilte nytt pass og skrev til kompis at han skulle til Syria

Terrorsiktet 23-åring fengslet i fire nye uker.

STOR POLITIAKSJON: Politiet møtte mannsterke fram da 23-åringen skulle pågripes på Greåker utenfor Sarpsborg. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet
STOR POLITIAKSJON: Politiet møtte mannsterke fram da 23-åringen skulle pågripes på Greåker utenfor Sarpsborg. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 23 år gamle terrorsiktede norskpakistaneren fra Greåker som fredag 5. desember ble pågrepet av PST, ble i går fengslet for fire nye uker av Oslo tingrett.

PST mener han kjempet for IS i Syria fram til han i februar kom hjem til Norge med skuddskader, og at han nå skulle reise til Syria på nytt.

I fengslingskjennelsen går det fram at PST har lagt fram bilder av 23-åringen med våpen og i militær utrustning, som retten mener ikke er forenlig med at hans tidligere forklaring om at han bare drev med veldedig arbeid mens han var i Syria.

Nytt pass Også utskrifter fra Facebook hevdes å underbygge dette. Slik Dagbladet avslørte etter pågripelsen endret han navn dagen før han ble pågrepet, og i fengslingskjennelsen går det også fram at han hadde bestilt seg nytt pass.

Ifølge kjennelsen skal 23-åringen 2. desember 2014 ha sagt til en venn via chatte-tjenesten WhatsApp at han skulle komme tilbake til Syria.

I avhør skal 23-åringen ha erkjent at han chattet med en venn i Syria, men fastholdt at han ikke hadde tenkt å reise dit.

Humanitært arbeid Mannen nekter straffskyld. Mannens forsvarer, advokat Karen Forbrigd i advokatfirmaet Elden, sier 23-åringen mener han har drevet «humanitært arbeid» i Syria.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og hevder han bare har hatt med humanitært arbeid å gjøre, sier Forbrigd til Dagbladet.

- Jeg ønsker ikke å gå noe inn på personlige forhold eller sakens opplysninger, sier Forbrigd.

Lik Dagbladet på Facebook