Ble fradømt fire sverd, ett toalettsete og en sabel

I tillegg er mannen dømt til fengsel i ett år og seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det eneste den 47 år gamle mannen får beholde, er en knivsamling.

I dommen fra Follo Tingrett fyller fire tettskrevne sider lista over gjenstandene som inndras.

Gjenstander for 32 000,- Dersom dommen fra tingretten blir stående, må 47-åringen levere fra seg gjenstander for til sammen 32 000 kroner.

Blant dem er ett hvitt toalettsete, en eske med ti sparepærer, en blålyslampe, en reisekokeplate, en hvit ytterdør, flere verktøykasser, fire sverd og en sabel.

Hele lista finner du nederst i saken.

Selv om mannen ble frifunnet for oppbevaring av nærmere et halvt kilo metamfetamin, lyder dommen fra retten på fengsel i ett år og seks måneder.

Utvidet inndragning Tingretten mener at 47-åringen haroppbevart og solgt 173 gram metamfetamin sammen med en 35 år gammel mann fra Ski, skriver Østlandets Blad.

Etter straffeloven kan utvidet inndragning skje når lovovertrederen finnes skyldig i en straffbar handling som kan medføre straff av fengsel i seks år eller mer, og handlingen etter sin art kan gi betydelig utbytte.

- Narkotikaforbrytelser har et betydelig inntektspotensial. Han er også tidligere domfelt for tilsvarende forbrytelser, påpeker retten, som konkluderer med at den tiltaltes kriminelle virksomhet ligger i kjernen av den type virksomhet bestemmelsen om utvidet inndragning er ment å ramme.