Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Idrettshelter til unnsetting:

Ble frastjålet snakkemaskin. Får støtte fra uventet hold

- Det gir meg troen på menneskeheten, sier faren til jenta, Paul Johnson.

SNAKKEMASKIN: Natt til tirsdag ble Miya Thirlby (16) frastjålet denne snakkemaskinen. Den hjelper henne å kommunisere ved hjelp av øynene. Her sammen med moren Kerrie Thirlby. Foto: Plymouth Herald / NTB Scanpix
SNAKKEMASKIN: Natt til tirsdag ble Miya Thirlby (16) frastjålet denne snakkemaskinen. Den hjelper henne å kommunisere ved hjelp av øynene. Her sammen med moren Kerrie Thirlby. Foto: Plymouth Herald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til tirsdag ble britiske Miya Thirlby (16) frastjålet en verdifull maskin som hjelper henne med å kommunisere ved hjelp av øynene. Etter at historien ble kjent, har familien fått støtte fra alle kanter.

Miya Thirlby har cerebral parese, og kommuniserer med foreldrene ved hjelp av maskinen, som er verdt hele 60 000 kroner. Maskinen lå i en dataveske i familiens bil da den ble borte.

Moren Kerrie Thirlby sier at den ble finansiert ved hjelp av bistand fra det offentlige, og synes det er ekstra synd å bli frastjålet utstyret, ettersom andre har betalt for det, ifølge Plymouth Herald.

Frykter at den blir kastet

Programvaren i utstyret er personalisert for Miyas bruk, og moren frykter at maskinen blir rensket før den selges videre, eller at den blir kastet fordi det ikke var det tyvene i utgangspunktet trodde det var.

- Hovedgrunnen til at vi skaffet maskinen, er fordi hun prøvde det ved en messe, og forsto hvordan hun skulle bruke det ganske raskt. Hun elsker det, og hun kan også spille spill på maskinen, sier moren.

Gikk viralt

Etter at den ble borte, publiserte Kerrie et innlegg på Facebook hvor hun ber om hjelp til å finne maskinen. Innlegget har fått stor oppmerksomhet, og blitt delt over 600 ganger. Men det tok ikke av før faren skrev en Twitter-melding, hvor han etterlyser utstyret.

Tweeten har nå blitt delt over 40 000 ganger, og blant dem som har delt finner vi kjendiser som den tidligere fotballspilleren Alan Shearer og tennisspilleren Andy Murray.

- Kom igjen. Gjør det rette, og få denne lille jentas maskin tilbake på en eller annen måte, skriver Shearer på Twitter.

Én annen som har tatt til orde for å hjelpe Miya, er den tidligere fotballspilleren Paul «Gazza» Gascoigne. Han skriver på Twitter at han er villig til å donere 11 000 kroner for at familien skal få råd til en ny maskin.

- Overveldende

Faren til Miya, Paul Johnson, forteller at reaksjonene på tweeten har vært helt uvirkelig.

- Det er helt overveldende. Det gir meg troen på menneskeheten, sier han til Independent.

Han forklarer at maskinen fungerer slik at den har bilder av moren, ham selv og tvillingsøsteren Macie. Og når Miya ser på bildene, så sier maskinen navnet på vedkommende.

Håper på avklaring

Nå som maskinen er borte, kan ikke Miya kommunisere med familien, og Johnson forteller at han gjerne vil ha den tilbake. Om ikke, finnes det også én annen mulighet.

For etter at historien har blitt kjent, har det blitt satt i gang en innsamling for at familien skal få råd til å erstatte Miyas maskin.

- Plymouth er ikke så stort, så jeg er sikker på at de som har stjålet maskinen har fått med seg at vi leter etter den. Det virker ikke som vi får den tilbake, men man vet aldri, sier Johnson til Independent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!