Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble fratatt barna etter råd fra menigheten

Ekteparet i 40-åra begynte å straffe barna fysisk etter råd fra eldre kvinner i menigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige uke ble et ektepar i 40-åra dømt til 40 og 60 dagers fengsel for å ha utøvd vold mot sine egne barn. Ifølge dommen, som ennå ikke er rettskraftig, skal foreldrene blant annet ha rist barna med tresleiv og flat hånd.

Spurte menigheten om råd - Vi spurte om råd om barneoppdragelse i perioden da ungene var i trassalderen. Rådene vi fikk var at i ytterste konsekvens kunne man gi klaps på baken. Vi gjorde det i god mening og tro, sier faren til Dagbladet.

Han sier at barna er det fineste han og kona har fått og at de ønsker barne sine det beste.

- Jeg personlig hadde aldri hatt noe forhold til det å slå barn. Jeg hadde aldri i livet gjort det hvis jeg ikke hadde lyttet til rådene fra folk i menigheten og i bøker.

Ønsker å advare - Jeg vil på det sterkeste anbefale alle foreldre å forholde seg til hva norsk lov sier om barneoppdragelse. Hvis jeg kan bidra til informasjon om at man ikke skal slå barna sine, så gjør jeg gjerne det, sier mannen.

Det er ikke dokumentert fysiske skader på barna.

- Dette er en sak som har kommet totalt ut av proposjoner i forhold til det denne fysiske avstraffelsen besto i, sier Brynjar Meling, advokat for faren, som også sier at dommen vil bli anket.

I august 2009 ble foreldrene fratatt omsorgen for barna, de ser dem nå kun under oppsyn. Til Dagbladet forteller faren i familien at de startet å slå barna etter råd fra eldre damer i menigheten.

Han leste også en bok om kristen barneoppdragelse fra USA, der fysisk avstraffing blir anbefalt. I Ordspråkene 13:24 står det: «Den som sparer på riset, hater sin sønn, den som elsker ham, tukter ham tidlig.»