- Ble fratatt drømmetomta fordi han er utviklingshemmet

I et halvt år var drømmen om egen rekkehusleilighet i boks for Dag Olav (25). Men så oppdaget Stavanger kommune at de hadde tildelt selvbyggertomt til en utviklingshemmet.

Kommunen ga - og kommen tok: Dag Olav (25) mistrives på det institusjonsliknende bofelleskapet han bor i. I februar ble han tildelt selvbyggertomt. Men på sensommeren kom kontrabeskjeden fra Stavanger kommune: Tomta trekkes tilbake.  "Avslaget er en klart diskriminerende handling mot Dag Olav. Han fratas et gode fordi han er autist, mener høyesterettsadvokat Bent Endresen. Foto: Tomas Alf Larsen
Kommunen ga - og kommen tok: Dag Olav (25) mistrives på det institusjonsliknende bofelleskapet han bor i. I februar ble han tildelt selvbyggertomt. Men på sensommeren kom kontrabeskjeden fra Stavanger kommune: Tomta trekkes tilbake. "Avslaget er en klart diskriminerende handling mot Dag Olav. Han fratas et gode fordi han er autist, mener høyesterettsadvokat Bent Endresen. Foto: Tomas Alf Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STAVANGER (Dagbladet): I helgen la Norsk forbund for utviklingshemmede ut flere av dokumentene i Dag Olavs sak ut på sin hjemmeside, blant annet under tittelen «Omsorgstyranniet i Stavanger».

I artiklene hevder forbundsleder Jens Petter Gitlesen at Stavanger kommune bryter både diskrimineringsloven og sosialtjenesteloven. - Kommunen har i tillegg brukt trusler og ført et utidig press mot Dag Olavs foreldre, hevder Gitlesen overfor Dagbladet.Se også Facebook-gruppa «Dag Olav skal ha tomten»

Vant loddtrekning

Det var i februar i år at Stavanger eiendom kom med gladmeldingen: Gjennom loddtrekning var Dag Olav en av de heldige vinnerne som får kjøpe selvbyggertomt på Sunde i Stavanger.

Der skal det oppføres rundt 100 rekkehusleiligheter. Dag Olavs far, Arnt Stensland, var innstilt på å bruke all sin fritid de neste månedene på bygging av grunnmur, maling og annen egeninnsats, før boligen etter planen skal stå ferdig en gang neste år.  

- Bakgrunnen for at vi søkte om selveiertomt, er at Dag Olav i flere år har mistrivdes sterkt i det kommunale bofellesskapet han bor i. Derfor har vi sett oss nødt til å ha ham hjemme fem-seks dager i uka, sier faren Arnt Stensland til Dagbladet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer