Ble fratatt fiskepuddingen i sikkerhetskontrollen

- De sa den var smørbar

FISKEPUDDING-SJOKK:  Frida Pedersen (20) ble mildt sagt overrasket da sikkerhetskontrolløren ved Oslo Lufthavn Gardermoen nektet henne å gå om bord flyet til Praha med fiskepudding i bagasjen. Foto: Privat
FISKEPUDDING-SJOKK: Frida Pedersen (20) ble mildt sagt overrasket da sikkerhetskontrolløren ved Oslo Lufthavn Gardermoen nektet henne å gå om bord flyet til Praha med fiskepudding i bagasjen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen sto Frida Pedersen (20) i køen for å komme gjennom sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Hun skulle reise til Praha i Tsjekkia for å besøke storesøsteren sin, som studerer medisin i den europeiske storbyen på femte året.

Ønskeliste fra Norge Fordi hun bare skal tilbringe noen dager i Praha, pakket hun bare med seg det aller mest nødvendige i håndbagasjen. Blant de viktige gjenstandene var tre typer mat som storesøsteren sårt ønsket seg fra hjemlandet: brunost, melkesjokolade og fiskepudding.

Men etter at Pedersen kom seg gjennom sikkerhetskontrollen, hadde hun bare brunosten og melkesjokoladen igjen i håndbagasjen. Fiskepudding er det nemlig ikke lov å ha med seg om bord fly, var beskjeden fra sikkerhetskontrollørene, ifølge Pedersen.

- De sa at fordi fiskepudding er smørbar, er det i realiteten en væske, sier 20-åringen til Dagbladet.

Mer enn 100 milliliter Fiskepuddingen hun hadde kjøpt talte nemlig mer enn det tillatte væskeinnholdet på 100 milliliter. Derfor måtte den bli igjen på flyplassen.

At fiskepudding klassifiseres som smørbar og dermed som væske, er nytt for Pedersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer