Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble friske uten penicillin

Brødrene Sebastian (8) og Ferdinand (4) var svært plaget med ørebetennelser. Nå er det lenge siden de aktive guttene hadde vondt i ørene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mamma Gro Helen Tørum tok til slutt sønnene med til homøopat. Først var det eldstemann Sebastian som ble behandlet med alternativ medisin:

- Han hadde minst en ørebetennelse i måneden. Gjentatte penicillinkurer hindret ikke at betennelsen kom tilbake, forteller moren.

Kurert?

- Hos homøopaten fikk vi fire ulike medisiner til utprøving. Den ene hjalp raskt. Etter behandlingen for sju år siden kom ikke betennelsen tilbake.

Lillebror Ferdinand var fra fødselen plaget av ulike luftveisinfeksjoner. Sju måneder gammel fikk han sin første ørebetennelse.

Etter ni penicillinkurer tok moren han med til homøopat. Det ble løsningen også for den lille krabaten.

I dag tror moren at sønnenes immunforsvar ble svekket av mye antibiotika.

- Blir guttene alvorlig syke, er det ikke tvil om at jeg vil gi dem antibiotika, men jeg vil gi dem homøopatmedisin etterpå slik at immunforsvaret blir styrket igjen, sier hun.

Kan svekke

Ved Balderklinikken i Oslo samarbeider allmennpraktikere med alternative behandlere. Øreverk behandles ofte med homøopati og akupunktur.

- Penicillin kan svekke immunapparatet og slik gi nye infeksjoner. Vi ser også en økende tendens til soppinfeksjonen candida hos voksne som brukte mye penicillin som små, sier homøopat Anne Helene Brudevoll.

UTEN SMERTER: Brødrene Sebastian (8) og Ferdinand (4) Tørum Gulbrandsen forsøkte homøpati mot ørebetennelse. Det virket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling