Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble funnet i ørkenen - hadde overlevd på regnvann og frosker i tre uker

Familien takker Gud for at den autistiske mannen ble funnet.

HER BLE HAN FUNNET: Ved denne elva hadde William Martin LaFever (28) holdt til i flere dager. Til sammen var han minst tre uker ute i ørkenen i utah. Foto: REUTERS/Courtesy Garfield County Sheriffs Department/Handout
HER BLE HAN FUNNET: Ved denne elva hadde William Martin LaFever (28) holdt til i flere dager. Til sammen var han minst tre uker ute i ørkenen i utah. Foto: REUTERS/Courtesy Garfield County Sheriffs Department/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den autistiske amerikaneren William Martin LaFever hadde vært savnet i over tre uker da han ble funnet i et øde ørkenområde sør i delstaten Utah tidligere denne uka.

I dag kunne han gjenforenes med familien, som mener det er «et mirakel» at 28-åringen ble funnet i live.

28-åringen fra Colorado skal ifølge amerikanske medier ha overlevd på regnvann, frosker, og røtter i de tre ukene han var savnet.

Til slutt ble han funnet i Escalante-ørkenen sør i Utah. Da var han utmagret, men overraskende lite dehydret, opplyser redningspersonellet. Han skal ha vært så svak at han så vidt klarte å løfte armen for å tilkalle seg oppmerksomheten til letemannskapene.

- Vi er bare så takknemmelige for at han er i live, sier søstera Lisa LaFever til ABC News.

Skulle gå 150 kilometer 28-åringen hadde lagt ut på en gåtur fra Boulder i Utah og skulle gå til Page i Arizona. En strekning på nesten 15 mil.

Sherrifkontoret i Garfield anslår at mannen har gått over seks mil før han stoppet opp. Talskvinnen Becki Bronson ved sherrifkontoret sier at folk fra hele verden kommer til ørkenområdet for å dra ut på langturer.

- De vil ha en utfordring og det er flere som har omkommet. De undervurderer forholdene. Det er steile klipper, skarpe steiner, ustabil sand, kaktuser og kvelende hete temperaturer, sier Bronson.

Hun mener LaFever hadde flaks som overlevde sin utflukt.

- Det må ha vært de mest utrolige tilfeldighetene som skjedde samtidig som førte til at han ble funnet i live, sier hun.

Mistet utstyret sitt Den utrolige reisen startet da LaFever tok med seg hunden og fikk haik fra Colorado Springs til Boulder. Etter at han hadde gått tom for penger og mistet utstyret sitt, ringte han faren sin 6. eller 7. juni for å be om mer penger. Han fikk da beskjed om å komme seg til Page i Arizona der han kunne få penger.

Etter dette hørte ikke familien fra ham på over tre uker. Ikke før politibetjentene Shane Oldfield og Ray Gardner så en mann som vinket svakt da de var ute og lette i et helikopter.

Myndighetene har slått fast at LaFever var ute i ørkenen i minst tre uker, og at det kan ha vært enda lenger. Han ble funnet ute i Escalante-elva.

SAVNET: Familien gikk ut med dette bildet av 28-åringen da han ble meldt savnet. Foto: Privat.
SAVNET: Familien gikk ut med dette bildet av 28-åringen da han ble meldt savnet. Foto: Privat. Vis mer

- Vi fløy bare over elva og så etter ham. Etter at vi hadde funnet ham ga vi ham et øyeblikk til å roe seg ned. Han var veldig utmagret, men overraskende lite dehydrert, sier Oldfield ifølge ABC News.

Rullet seg ut i elva for å ikke bli dehydrert LaFever skal ha forklart at han hadde sittet i elva i flere dager, og at han rullet seg ut i vannet på morgenen. Dette har trolig bidratt til å holde ham hydrert.

- Broren min er en overlever. Vi fryktet en lang rekke forskjellige scenarioer. Vi var så bekymret, sier søstera Lisa.

Hun jobbet tett med letemannskapene, blant annet med Gardner som var med på å finne mannen.

- Jeg fortalte ham at broren min hadde vært savnet i flere uker og at han er autistisk. Nå er vi overlykkelige, sier hun.

Mora prøvde å stoppe ham Faren, John LaFever, sier at sønnen kommer til å reise seg etter den skremmende opplevelsen ute i ørkenen.

- Takk Gud for at han er i live. Han var på rett sted til rett tid da helikopterer fløy over ham. Han kunne ikke gå lenger, han var blitt så svak. Han kunne så vidt vinke. Da de landet ville han bare snakke med noen. Nå skal han komme seg, sier faren.

Mora Anita sier at hun forsøkte å få sønnen til å droppe gåturen.

- Han er bare litt sta. Det er ikke noe vi kan gjøre med det. Han er viljesterk, sier hun.

 FRAKTES VEKK:  Her fraktets 28-åringen inn i et helikopter etter at han ble reddet ute i ørkenen i Utah. Foto:  REUTERS/Courtesy Garfield County Sheriffs Department/Handout
FRAKTES VEKK: Her fraktets 28-åringen inn i et helikopter etter at han ble reddet ute i ørkenen i Utah. Foto: REUTERS/Courtesy Garfield County Sheriffs Department/Handout Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media