MYSTERIUM: Hva som har skjedd med 33 år gamle Magdelina Makola er fremdeles et mysterium. Foto: Politiet.
MYSTERIUM: Hva som har skjedd med 33 år gamle Magdelina Makola er fremdeles et mysterium. Foto: Politiet.Vis mer

Ble funnet i sitt eget bagasjerom 12 dager etter hun forsvant

Britisk sykepleier lever. Men hva som har skjedd er et mysterium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingen har verken sett eller hørt fra Magdeline Makola etter at hun forlot sykehuset Edinburgh Royal Infirmary der hun jobber kvelden 15. desember.

Etter en uke med intense søk og full politietterforskning ble hun plutselig funnet i går - fanget i bagasjerommet på sin egen bil.

Bilen, en rød Opel Astra, ble funnet byen i Airdrie 16 kilometer øst for Glasgow og drøye seks mil fra der hun forsvant.

Sykepleieren ble fraktet rett til sykehus, der hun nå behandles for det som betegnes som mindre fysiske skader.

Hva som har skjedd med henne er ikke brakt på det rene. Men lite tyder på at hun har ligget 12 dager i bagasjerommet.

- På nåværende tidspunkt er etterforskningen på et veldig tidlig stadium, og vi må finne ut de nøyaktige omstendighetene rundt hvordan Magdeline havnet i bagasjerommet på bilen.

- Vi tror bilen har blitt kjørt i Chapelhall-området i Airdrie og i sentrum av Glasgow siden 15. desember, og vil gjerne komme i kontakt med alle som tror de kan ha sett den, sier politiets talsmann i en pressemelding.

Det var kolleger som slo alarm da hun ikke dukket opp på sin vakt i hjerteavdelingen 18. desember. Det var helt ulikt henne å ikke være presis eller melde ifra hvis noe hadde oppstått.

Da politiet tok seg inn i hennes hjem, fant de arbeidsbaggen hennes pakket med sykepleieruniformen og smurt lunsj. Både pass og bankkort lå igjen i huset, men bilen var borte, skriver The Guardian.

Etterforskerne har ikke villet si mer om tilstanden til 33-åringen etter at hun ble funnet. Heller ikke hvor lenge de tror hun har ligget i bagasjerommet på bilen.

Makola er opprinnelig fra Sør-Afrika, og flyttet til Skottland for seks år siden da hun fikk jobb på sykehuset. Kollegene beskriver henne som godt likt, uten kjente åproblemer.