Ble funnet med knivskader i magen

Kvinnen som ble funnet død i et leilighetsbygg i Moss 1. mai hadde skader etter å ha blitt stukket med kniv i magen, ifølge den siktede ektefellens forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede 27-åringens forsvarer, advokat Even Rønvik, gir disse opplysningene til NRK. Politiet mener ektemannen hadde påført henne skadene og har siktet ham for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Selv nekter 27-åringen for å ha drept den indonesiske kona, men skal ifølge Moss Avis derimot hevde at han forsøkte å avverge at kvinnen skadet seg selv.

- Han mener at han ikke har skadet henne og at han ikke har etterlatt henne i hjelpeløs tilstand, sier advokat Even Rønvik til NTB.

- Forsøkte å hjelpe

Politiet i Moss la ned krav om varetektsfengsel i én uke for den døde kvinnens ektemann da fengslingsmøtet startet i Moss tingrett fredag ettermiddag. Advokat Rønvik varslet før møtet at han ville be om at fengslingen gikk bak lukkede dører, noe påtalemyndigheten var enig i.

27-åringen var først siktet for ha forlatt kona i hjelpeløs tilstand natt til 1. mai, men like før fengslingsmøtet skjerpet politiet siktelsen til å omfatte skade med døden til følge.

Ifølge Moss Avis skal mannen ha forklart at han forsøkte hjelpe kona ved å plastre skadene hun oppførte seg. Han skal også ha forsøkt å hjelpe henne på andre måter.

Skade


Paret hadde vært ute i Moss sentrum og skal ha kommet hjem ved 3.30-tiden natt til 1. mai. Ved 10-tiden neste morgen meldte ektemannen selv fra til politiet om at den jevngamle kona befant seg død i leiligheten.

Politiet har bekreftet at kvinnen var påført skader da hun ble funnet ved 10-tiden på morgenen 1. mai, men har avvist å kommentere nærmere hva som var mulig dødsårsak for den foreløpige obduksjonsrapporter vil foreligge neste uke.

- Avdøde var påført skade. Punktum, sier kriminalsjef Jan Pedersen i mossepolitiet til NTB.


Avsperret


Politiet i Moss betegner fremdeles dødsfallet som mistenkelig og får bistand av Kripos i etterforskningen. Kvinnen skulle sendes til obduksjon fredag og at den foreløpige obduksjonsrapporten ventes klar mandag eller tirsdag neste uke.

Leiligheten i huset, hvor paret hadde en av seks boliger, var fredag avsperret og teknikere arbeidet med å sikre spor.

Paret giftet seg i desember i fjor, Mannen skal ha møtt den jevnaldrende kvinnen på reise i Asia. Planen var også at kvinnens fem år gamle sønn skulle komme til Norge. Lukkede dører


Lukkede dører
- Vi må avvente analyser av spor og avhør av en rekke vitner fra bekjentskapskretsen og rundspørring i nabolaget hvor de bodde, sier Pedersen.
Ble funnet med knivskader i magen

Ifølge politiet vil det ikke bli gitt noe videre informasjon i saken før det foreløpige svaret på obduksjonsrapporten foreligger.

- Min klient er i sorg. Han har mistet kona si som han var svært glad i. Han nekter straffskyld for siktelsen og vil motsette seg varetektsfengsling, sier advokat Rønvik til NTB.

ÅSTED: I denne boligen ble kvinnen funnet død. Det var ektemannen selv som varslet politiet. Foto: John Terje Pedersen
ÅSTED: I denne boligen ble kvinnen funnet død. Det var ektemannen selv som varslet politiet. Foto: John Terje Pedersen Vis mer