Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble gjenkjent som tyv av dommeren - og frikjent

Rumeneren (30) sto tiltalt for heleri. Dommeren var sikker på at han også hadde stjålet mobiltelefonen hans.

GJENKJENT - OG FRIKJENT: Rumeneren (30) var tiltalt for grovt heleri, men ble gjenkjent som tyv av dommeren her i Oslo tingrett. Dermed ble det ny rettssak, der 30-åringen ble frikjent for både heleriet og tyveriet. Foto: Håkon Mosvold Larsen /Scanpix
GJENKJENT - OG FRIKJENT: Rumeneren (30) var tiltalt for grovt heleri, men ble gjenkjent som tyv av dommeren her i Oslo tingrett. Dermed ble det ny rettssak, der 30-åringen ble frikjent for både heleriet og tyveriet. Foto: Håkon Mosvold Larsen /Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I høst sto den 30 år gamle rumeneren tiltalt for grovt heleri i Oslo tingrett, sammen med fire andre rumenere som også var tiltalt for tyverier.

De fire andre ble dømt, men saken mot 30-åringen måtte frafalles etter at dommeren mente å kjenne ham igjen som personen som stjal hans mobiltelefon i vår.

I dommen fra Oslo tingrett heter det:

Etter at hovedforhandling var over, opplyste meddommer NN at han kjente igjen tiltalte nr 5, (30-åringen). Etter at (30-åringen) hadde fått ordet helt til slutt, var meddommer NN helt sikker på at det var (30-åringen) som stjal hans mobiltelefon inne i butikken Big Dipper i Torggata 16 den 8. april i år. Sikkerheten var ikke bare på grunn av utseende, men også på grunn av måten tiltalte snakka på. Han anmeldte forholdet samme dag.

Retten er etter dette inhabil til å ta stilling til straffeskyld for (30-åringen) sin del, og saka mot ham kan ikke pådømmes av denne rett.

- Kan ha blitt påvirket
30-åringen ble dermed tiltalt for seg, med en annen meddommer, og meddommeren fra den første saken som vitne.

Saken kom opp tidligere denne måneden. Men heller ikke her ble 30-åringen dømt, verken for heleri eller tyveri.

Dommerne i den andre rettssaken mener at dommeren fra den første kan ha blitt påvirket av straffesaken han satt i. Om tyveriet av mobiltelefonen skriver retten:

Retten finner det heller ikke for dette forholdet bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte borttok, eller var med på å bortta fornærmedes mobiltelefoner.

Retten betviler ikke fornærmedes oppfatning av at det var tiltalte som var innom butikken den 08.04.2009 da mobiltelefonene hans forsvant. Retten er imidlertid i tvil om fornærmede ubevisst kan ha blitt påvirket som ledd i straffesaken han var meddommer i.

- Lyn fra klar himmel
Advokat Bjørn Philipson i advokatfirmaet Adeo, som representerte 30-åringen i begge rettssakene var svært overrasket over meddommerens anklage.

- Jeg har jobbet med strafferett i mange år, og dette er noe man bare opplever en gang. Det kom som lyn fra klar himmel, sier Philipson.

- Man skulle tro en meddommer var et tungtveiende vitne. Derfor er vi svært fornøyd med at han ble frikjent, sier Philipson.

 

FORNØYD: Advokat Bjørn Philipson i advokatfirmaet Adeo. Foto: Adeo
FORNØYD: Advokat Bjørn Philipson i advokatfirmaet Adeo. Foto: Adeo Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media