TO SOM IKKE ER LIKE GAMLE: De to fostrene sees på dette bildet. Jenta til venstre er betydelig større enn gutten til høyre. Faksimile: KSFM
TO SOM IKKE ER LIKE GAMLE: De to fostrene sees på dette bildet. Jenta til venstre er betydelig større enn gutten til høyre. Faksimile: KSFMVis mer

Ble gravid mens hun allerede var gravid

Amerikanske Julia får to babyer som ikke er tvillinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Julia Grovenburg fra Fort Smith i Arkansas opplevde et stort sjokk da hun oppdaget at hun hadde blitt gravid to ganger med noen ukers mellomrom. Nå venter hun to barn, som ikke er tvillinger, melder Aftonbladet.se.

Den medisinske sjeldenheten kalles superfetasjon, altså at man blir gravid mens man allerede er gravid.

Det er lokal-tv-kanalen KSFM som først omtalte Julias spesielle situasjon. Den ble oppdaget da hun var på ultralydkontroll, og det ble oppdaget at hun var 11 uker på vei - ikke åtte som hun først hadde antatt. Så kom nyheten om at det var to babyer med ulik størrelse.

- Det var en absolutt sjokkerende opplevelse, sier ekteparet til KSFM.

På ultralydbildet kan man se at det er stor forskjell på utviklingen til de to fostrene. Det er foreløpig antatt at de to babyene ikke er tvillinger, men det blir ikke sikkert før det er bekreftet med en blodprøve etter fødselen.

De to babyene, ei jente og en gutt som allerede har fått navnene Jillian og Hudson, er ventet i desember.