GLAD FOR KIDNAPPINGS-EPISODE:  Katie Beers (30) mener hun aldri ville kommet seg ut av et liv med misbruk, dersom hun ikke hadde blitt kidnappet og deretter satt i fosterhjem som 10-åring. Foto: AP / Frank Eltman
GLAD FOR KIDNAPPINGS-EPISODE: Katie Beers (30) mener hun aldri ville kommet seg ut av et liv med misbruk, dersom hun ikke hadde blitt kidnappet og deretter satt i fosterhjem som 10-åring. Foto: AP / Frank EltmanVis mer

Ble «gravlagt» levende som 10-åring. - Det beste som har skjedd meg, sier hun i dag

Katie Beers (30) takker kidnapperen for en ny start på livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da hun var ti ble hun lenket fast og lagt i en kasse på størrelse med en kiste. Slik ble hun holdt fanget i to uker i en av New Yorks forstader.

I dag, 20 år etter, mener hun at den traumatiske opplevelsen reddet henne.

- Det er det beste som har skjedd meg fordi jeg med det klarte å unslippe et liv med misbruk, sier Katie Beers til nyhetsbyrået AP.

På tjueårsdagen for hendelsen kommer hun ut med en bok om kidnappingen, skrevet sammen med en TV-reporteren Carolyn Gusoff som dekket saken tilbake i 1993. 

Vokste opp med misbruk Saken ble en nasjonal sak i USA og mens hun var savnet kom det fram opplysninger om at jenta hadde blitt seksuelt misbrukt av mannen til hennes gudmor fra hun var liten. 

Det var John Esposito, en bekjent av familien som sto bak kidnappingen. 13. jan 1993 tilsto han det hele overfor politiet og viste fram stedet der han hadde holdt henne fanget i 17 dager. 

Etter kidnappingen ble Katie Beers plassert i fosterhjem på East Hampton med fire søsken. Den nye familien stilte krav til disiplin, sendte henne på skole, men skjermet henne også fra det medietrykket i etterkant av saken. 

I dag er hun gift og mor til to barn og bor i delstaten Pennsylvania.

- Det er ingen del av meg nå hvor jeg er trist eller tenker på «hva hvis». Jeg prøver å ikke være lei meg for det som har skjedd, for når alt kommer til alt har dette gjort meg til den jeg er i dag, og jeg er veldig fornøyd med livet mitt, sier hun til AP.

Boka om kidnappingen ble avtalt for fire år siden. Hun forteller at hun har tenkt på å gjøre det lenge.

Vil vise vei - Jeg ønsker å hjelpe folk som kanskje ikke vet hvor de skal henvende seg. For å vise at det er vei tilbake, sier Beers.

I boka skriver hun både om misbruket hun opplevde som barn, og om kidnappingen. Gudmorens mann, Sal Inghilleri, ble dømt til 12 års fengsel for overgrepene. Han døde i fengsel i 2009.

Beers avslører også at hun ble voldtatt kidnapperen mens hun ble hold fanget. Han ble aldri siktet for dette, og Beers skriver at hun undertrykte minnet av overgrepene i flere år som en forsvarsmekanisme. Kidnapperen John Esposito ble straffet med minst 15 års fengsel avhengig av opprøfselen. Han har blitt nektet å slippe ut på prøvetid flere ganger. Neste vurdering av dette vil skje seinere i år.

 KIDNAPPEREN:  John Esposito, mannen som kidnappet Katie Beers, er her avbildet under rettssaken i 1993. Foto: AP / Alex Brandon
KIDNAPPEREN: John Esposito, mannen som kidnappet Katie Beers, er her avbildet under rettssaken i 1993. Foto: AP / Alex Brandon Vis mer