Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble grillet med Paula til stede

NEW YORK (Dagbladet): President Bill Clinton ble grillet i seks timer i går av advokatene til saksøker Paula Jones. Paula satt selv ved konferansebordet i kontorene til Clintons advokat og fulgte med i det edsbelagte bevisopptaket med presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Bill Clinton kom til kontorene til advokat Robert Bennett etter Paula Jones, som møtte opp med talskvinne Susan Carpenter McMillan og seks advokater. President Clintons limousin kjørte rett ned i kjellergarasjen, og han forlot kontorene den samme veien. Det gjorde også Paula Jones, angivelig på grunn av medieoppstyret da hun kom til bevisopptaket. Jones måtte kjempe seg gjennom det overveldende pressekorpset. Innholdet i bevisopptaket er belagt med streng taushetsplikt. Videobåndene er forseglet og i dommer Susan Webber Wrights varetekt.
Deler av innholdet kan brukes av begge parter ved en eventuell rettssak.

Paulas advokater ønsket å stille spørsmål om Clintons seksuelle fortid. Det var i går ikke kjent om dommeren tillot denslags spørsmål.

Kjempet i fire år

- Hun har kjempet i fire år for denne dagen. Det er klart hun er glad for anledningen, sa Susan Carpenter McMillan, som er talskvinne for Paula Jones.
Ifølge Carpenter McMillan sier Paula at hun er «så stolt over å være amerikaner og oppleve at rettssystemet fungerer, og oppleve at en liten kvinne fra Arkansas står på like fot med presidenten».

Advokatene til Jones har gjort bevisopptak under ed med den tidligere nattklubbsangeren Gennifer Flowers om hennes påståtte, mangeårige forhold til Bill Clinton.

Paula Jones var blitt kraftig pyntet opp foran gårsdagens møte med presidenten. Hun stilte med ny hårfarge, sminke, elegante klær og uten tannregulering.
Paula Jones påstår at gårsdagens opptak av presidentens prov i saken hun har anlagt mot ham, var andre gang de to befant seg i samme rom. Bill Clinton forklarte trolig at han ikke kan utelukke at hun har rett, men at han ikke kan huske at de har møtt hverandre før. Presidenten benektet trolig alt det andre som Paula påstår skjedde mellom dem. Ifølge hennes søksmål trakk han ned buksene, satte seg i sofaen og ba henne om munnsex.

Første gang

President Bill Clintons prov under ed er det første i historien en sittende president har avlagt som saksøkt. Det var Høyesterett som i fjor avgjorde at Paula Jones har rett til å få prøvet sin sak uten å måtte vente til presidenten går av.

Presidenten talsmann, Mike McCurry, sa i går at bevisopptaket var «distraherende, men ingen tung byrde».

- Det er rimelig å anta at han hadde foretrukket å gjøre andre ting på en lørdag formiddag, føyde han til.

<B>NY FRISØR:</B> Nå som det nærmer seg rettssaken har Paula Jones gått til ny frisør og endret utseende sitt. I går satt hun ansikt til ansikt med presidenten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!