- Ble gruppevoldtatt av sju-åtte menn

Oslokvinne (20) skal i januar ha blitt gruppevoldtatt av sju- åtte menn i Oslo-leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire menn av utenlandsk opprinnelse sitter nå varetektsfengslet. En femte (29) er løslatt av domstolen etter en politibrøler. Politiet er fortsatt på jakt etter to- tre påståtte overgripere, og har av den grunn hemmeligholdt saken.

Ifølge Dagbladets kilder kan dette være en av de alvorligste gruppevoldtektssakene i norsk rettshistorie.

Strafferammen for gruppevoldtekt er lovens strengeste, 21 års fengsel. Ifølge kvinnens politiforklaring ble hun voldtatt av sju- åtte menn natt til 23. januar. Kvinnen anmeldte saken samme ettermiddag, og ifølge politiet kunne hun gi en rekke viktige opplysninger for etterforskingen.

Fire er fengslet

Fem personer er framstilt for fengsling i Oslo tingrett. Fire er varetektsfengslet for inntil fire uker med brev- og besøkskontroll. Retten mener det er fare for unndragelse av straff, og for at de siktede kan påvirke kvinnen, medsiktede og eventuelle vitner dersom de får gå fritt rundt. Enkelte har verken arbeids- eller oppholdstillatelse i Norge.

Etter det Dagbladet får opplyst, nekter de fire for at de har voldtatt kvinnen. De sier at den seksuelle omgangen var frivillig fra kvinnens side.

Jakter på DNA

Kriminalteknikere har gjennomgått leiligheten meter for meter på jakt etter DNA-spor og fingeravtrykk.

INGEN KOMMENTAR: Politiadvokat Mette Haldorsen vil ikke si noe om saken. Fem personer er framstilt for fengsling, men flere er fremdeles på frifot. Foto: Kystatlas / Scanpix
INGEN KOMMENTAR: Politiadvokat Mette Haldorsen vil ikke si noe om saken. Fem personer er framstilt for fengsling, men flere er fremdeles på frifot. Foto: Kystatlas / Scanpix Vis mer

-  Vi kan ikke kommentere saken fordi vi har klausulerte dokumenter og fordi vi fortsatt etterforsker forholdet, sier politiadvokat Mette Haldorsen til Dagbladet.