Ble han drept?

Haile Abraha Nugusses død er fortsatt en gåte for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 45 år gamle Nugusse ble sist sett i live da han forlot Arts Café i Storgata i Oslo klokka to natt til torsdag. Klokka 09.30 ble han funnet død på Dælenenga.


Nå frykter politiet at han ble overfalt og drept en gang mellom klokka 02.00 og 06.15 torsdag morgen.

- Vi har fortsatt ingen observasjoner av avdøde i dette tidsrommet, og ber derfor om publikums hjelp, sier politiinspektør Terje Kristiansen til Dagbladet.no.

Klokka 06.15 oppdaget et vitne en mann som lå med ansiktet ned i bakken i en skråning ved idrettshallen på Dælenenga en drøy kilometer unna. Da samme vitne så at mannen fortsatt lå urørlig på samme sted tre timer seinere, meldte han fra til politiet.

Klokka 09.30 torsdag morgen ble Haile Abraha Nugusse funnet død i gresset ved Grünerhallen, 300 meter fra hjemmet i Sannergata.

- Vi antar at dette er stedet der han døde, sier Kristiansen.

Delvis skjult

Liket ble funnet delvis skjult under en busk nedenfor muren som går rundt ishallen.

Han skal ha hatt ytre skader som enten kan ha blitt forårsaket av et fall, eller er påført Nugusse av andre.

Politiet ønsker ikke å utdype hvilke skader det dreier seg om.

- Tekniske undersøkelser og obduksjon sammenholdt med undersøkelser på åstedet gjør at vi etterforsker dette som et mulig drap, sier Kristiansen.

Det er flere ting som kan tyde på at Nugusse ikke har vært utsatt for en ulykke, men et eventuelt overfall og drap.

Av hensyn til den videre etterforskningen vil ikke politiet si noe om dødsårsaken.

Flere personer i miljøet rundt den avdøde har tatt kontakt med politiet etter at de i går gikk ut med navn og bilde på Nugusse, men ingen observasjoner kan knyttes direkte til dødsfallet. Politiet ønsker likevel å komme i kontakt med venner og bekjente som kanskje kan kaste nytt lys over det mistenkelige dødsfallet.

Bodde alene

Nugusse kom til Norge fra hjemlandet Eritrea i 1986, og var norsk statsborger. Han bodde alene i leiligheten i Sannergata på Oslo østkant, og var uføretrygdet.

Nå frykter politiet at 45-åringen er drept.

Nugusse skal ifølge vitneforklaringer ha forlatt Arts Café alene, og skal ikke ha vært i bråk på utestedet, der han var godt kjent.

Han er heller ikke kjent av politiet fra før.

Nugusse har ikke nær familie i Norge, kun fjerne slektninger.

Politiet ønsker fortsatt informasjon om alle mulige observasjoner av Nugusse i tidsrommet mellom klokka 02.00 til 06.15 torsdag morgen. Vitner som har gjort observasjoner på eller omkring åstedet ved idrettshallen i samme tidspunkt bes også kontakte politiet på telefon 22 66 90 50.

Nugusse var kledd i blå dongeribukse og lys blå ytterjakke da han ble funnet.

DREPT: Politiet ber fortsatt om tips fra folk som har sett Haile Abraha Nugusse (45) fredag morgen, og frykter at han er drept.