Ble hengende i fjellet

I natt måtte en 26 år gammel fallskjermhopper berges av fjellklatrere, etter at han ble sittende fast i et juv i Lysefjorden. Mannen ble fraktet til sykehus med lettere skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen karakteriseres som en erfaren basehopper, og skulle gjøre sitt første forsøk fra juvet ved Urafossen der det bare er gjort fem hopp tidligere. Fallskjermen hans åpnet seg feil, og 26-åringen kom borti fjellsiden og landet på en fjellhylle ved fossen 300 meter over bakken.

- Det skjer svært sjelden at skjermen åpner seg feil, opplyser leder i Norsk Baseforbund, Stein Edvardsen. Han så det hele fra hoppstedet, og mener det var udramatisk.

- Dette var en hendelse, og ingen ulykke, hevder han.

Sterkt nedkjølt

- Han så ok ut, så vi firte ned en radio til ham. Fossen like ved overdøvet imidlertid sambandet, så vi tilkalte hjelp, sier Edvardsen.

Hovedredningssentralen på Sola fikk først melding om ulykken, men varslingen ble trukket tilbake. Like etter klokken ett ble det bedt om assistanse igjen, og et redningshelikopter rykket ut.

To fjellklatrere firte seg ned til basehopperen, og fikk fraktet ham de 300 meterne ned til bakkenivå.

Mannen hadde pakket seg inn i fallskjermen, men var sterkt nedkjølt etter flere timer i det kalde og fuktige fossejuvet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer