- Ble hengt opp i armene etter kjetting

Abdulkarim Hossain forteller at han ble grovt torturert bare dager etter at han ble kastet ut av Norge.

TORTURERT: Torturen Abdulkarim Hossain ble utsatt for er dokumentert så godt det lar seg gjøre av en anerkjent tyrkisk organisasjon. Hossain sier han blant annet ble hengt i en kjetting i tre døgn. Likevel har ikke norske myndigheter gitt ham noen beklagelse. Foto: Sondre Steen Holvik
TORTURERT: Torturen Abdulkarim Hossain ble utsatt for er dokumentert så godt det lar seg gjøre av en anerkjent tyrkisk organisasjon. Hossain sier han blant annet ble hengt i en kjetting i tre døgn. Likevel har ikke norske myndigheter gitt ham noen beklagelse. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I august 2010 ble Abdulkarim Hossain arrestert på gata i Tønsberg av norsk politi. Den kurdiske syreren hadde fått avslag på søknaden sin om asyl og skulle kastes ut av landet. To norske politimenn eskorterte ham til flyplassen i hovedstaden Damaskus.

Her skjedde det som både han selv og flere menneske- rettighetsorganisasjoner hadde advart mot: Han ble tatt med til det politiske sikkerhetspolitiet, fengslet og torturert.

Hossain er nå tilbake i Norge. Til Dagbladet forteller han om det brutale fengselsoppholdet.

- Jeg ble arrestert straks jeg ankom flyplassen. Jeg sa til de to norske politimennene «nå er jeg arrestert, nå får dere gripe inn.» De gjorde ingenting. Jeg ble satt i håndjern og fraktet vekk foran øyene deres, forteller han.

- Torturert I lokalene til sikkerhetspolitiet ble han utsatt for daglig tortur i fem dager.

- Jeg ble holdt i en mørk kjeller, så jeg visste ikke om det var natt eller dag, men fordi de ansatte gikk i turnus, kunne jeg telle dagene, forteller han.

Ifølge Hossain besto torturen blant annet i slag med balltre under føttene, gjentatte slag på ett sted og seksuell trakassering. På dag to forteller han at han ble heist opp i taket etter armene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer