Oslomarka

Ble hetset i skiløypa: ­- Det er forferdelig

Flere har reagert sterkt etter at Camilla Fjeldheim Hovelsrud fortalte om hetsen hun og barna opplevde på skitur.

PÅ TUR: Camilla Fjeldheim Hovelsrud la ut på tur i Marka med sine to barn, ett av dem har Cerebral parese. «Turen hadde vært fullkommen, hadde det ikke vært for andre skiløperes fremferd og opptreden», skriver hun. Innlegget har vakt sterke reaksjoner. Foto: Privat
PÅ TUR: Camilla Fjeldheim Hovelsrud la ut på tur i Marka med sine to barn, ett av dem har Cerebral parese. «Turen hadde vært fullkommen, hadde det ikke vært for andre skiløperes fremferd og opptreden», skriver hun. Innlegget har vakt sterke reaksjoner. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg blir utrolig lei meg over at noen har hatt en sånn opplevelse i Marka. Sånn skal det ikke være. Vi tilrettelegger skiløypene for at alle skal ha en arena for mestring og naturopplevelser - uansett ferdighetsnivå, sier markasjef i Skiforeningen, Espen Jonhaugen til Dagbladet.

Han har reagert etter at Dagbladet onsdag publiserte et debattinnlegg fra Camilla Fjeldheim Hovelsrud, som er mor til en gutt med Cerebral parese.

Under en skitur i Bærumsmarka opplevde hun å få tilsnakk, og sønnen skal ha fått uverdig kjeft fordi han ikke kom seg raskt nok opp igjen etter fall i løypa eller fordi han falt på «feil» sted.

Folk skal ha tråkket over skiene hans, sparket unna staver og presset seg forbi. Enkelte skal også ha pekt og ledd, som da hun ploget nedover de bratteste bakkene etter beste evne med gutten mellom bena. Reaksjonene skal i hovedsak ha kommet fra voksne mennesker.

- Skal ikke føle at du er i veien

- Det er kanskje ekstra leit å høre at det er voksne mennesker som har sånne holdninger. Det gjelder normal folkeskikk i løypa som ellers. Når det er mye trafikk er man nødt til å ta hensyn til hverandre, sier Jonhaugen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer