Ble historisk i Westminster Hall

Aung San Suu Kyi fikk stående applaus i parlamentet.

HISTORISK:  Aung San Suu Kyi ble første utenlandske kvinne som har talt over Underhuset og Overhuset samtidig. Her i Westminster Hall torsdag, flankert av Underhusets leder John Bercow og leder i Overhuset, baronesse D'Souza. FOTO: DAVID PARKER, AFP/NTB SCANPIX.
HISTORISK: Aung San Suu Kyi ble første utenlandske kvinne som har talt over Underhuset og Overhuset samtidig. Her i Westminster Hall torsdag, flankert av Underhusets leder John Bercow og leder i Overhuset, baronesse D'Souza. FOTO: DAVID PARKER, AFP/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aung San Suu Kyi ba om hjelp til Myanmars vei demokrati da hun som første utenlandske kvinne talte til begge kamrene i det britiske parlamentet torsdag.

Ærverdige Westminster Hall var torsdag ettermiddag fylt til siste benkerad av folkevalgte fra Underhuset og adelige fra Overhuset samt andre politikere og gjester.

- Jeg er her delvis for å be om praktisk hjelp, og delvis som venn og likesinnet, sa hun til de over 2 000 tilhørerne, som møtte henne med stående applaus.

Inviterte Thein Sein Tidligere torsdag møtte hun statsminister David Cameron, som har invitert Myanmars president Thein Sein til å møte ham i London.

Invitasjonen til Thein Sein er et tegn på hvor mye forbindelsene mellom Storbritannia og Myanmar har bedret seg siden reformprosessen kom i gang. Cameron inviterte Thein Sein da han i april ble den første vestlige lederen som besøkte Myanmar. Han møtte da både Thein Sein og Aung San Suu Kyi - Ikke hemmet av fortiden På en felles pressekonferanse med Cameron forsvarte Suu Kyi invitasjonen til Sein.

- Det er riktig å invitere ham. Vi vil ikke være hemmet av fortiden. Vi vil bruke fortiden til å bygge framtiden, sa hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer