Ble historiske etter å ha landet romrakett

Nå vil de sende turister til verdensrommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lederen av Tesla og det private romfartsselskapet SpaceX, Elon Musk, har jobbet iherdig de siste årene med å skyte opp en rakett på vanlig måte, for så å lande den trygt på bakken igjen etter oppdraget.

Tirsdag ble det gjort - bare ikke av ham.

- Stort øyeblikk Etter snart 60 år med bruk-og-kast-mentalitet av romraketter, kunne nemlig Amazon.com-grunnleggeren Jeff Bezos kunngjøre at hans team i Blue Origin hadde lyktes.

- Det å se raketten lande var et av de største øyeblikkene i mitt liv. Det samme tror jeg gjelder for bakkemannskapet. Det var ikke et tørt øye å se, sier Bezos til GeekWire.

Oppskytingen skjedde fra deres private rombasen i McGregor i Texas.

Nær med å lykkes Selve romraketten, som har navnet New Shephard, nådde ikke rommet. Det gjorde derimot romkapselen. Den kom opp til en høyde av 100 kilometer over bakken, som er akkurat over den offisielle grensen mellom atmosfæren og rommet.

Se video øverst i saken.

SpaceX har forsøkt flere ganger med sin romrakett Falcon 9. De har tidligere gjennomført vellykkede landinger, bare ikke når raketten har vært helt oppe i rommet.

Vil sende rikinger ut i rommet Raketten som gjennomførte den historiske ferden denne uken er suborbital. Det betyr at den ikke har kraft til å sende noe i bane, noe Falcon 9 har.

Mens SpaceX prøver å gjøre romfart rimeligere slik at mennesker kan komme seg til Mars, prøver Blue Origin å gjøre det mulig for rike å ta en turisttur ut i rommet.

Musk var raskt ute med å gratulere på Twitter.