Ble holdt naken på psykologens kontor i to uker

I dag foreleser psykologen på universitetet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mette Sundt Gundersen var den første i Norge som gikk til sak mot sin egen psykolog for overgrep. Som et ledd at terapien til terapeuten som jobbet innenfor den omstridte Vegeto-retningen måtte hun blant annet gå naken på kontoret hans i 14 dager.

I et intervju med Dagbladet for tre år siden fortalte hun om sitt 15 år lange mareritt som sendte sjokkbølger langt inn i det psykiatriske miljøet.

Terapien begynte som normal samtaleterapi, men utviklet seg etterhvert som psykologen vant tillit. Høsten 1992 bodde hun på kontoret til terapeuten i to uker, som en del av terapien.

- Jeg tror ikke jeg hadde klær på meg i det hele tatt i løpet av de fjorten dagene. Kontoret besto av et skrivebord og to madrasser, fortalte hun. Det hele var et forskningsprosjekt, støttet av Norsk Psykologiforening, som gikk fryktelig galt.

I dag er psykologen en av foreleserne på et seminar på psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.

- Han har full talefrihet som alle andre. Jeg liker det ikke. Men jeg synes ikke det er min sak å nekte ham å komme til orde. Først og fremst synes jeg det er rart at psykologisk institutt låner bort status og troverdigheten sin til et seminar der flere av foredragsholderne er sanksjonert av Helsetilsynet, sier kvinnen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer