Ble hyret inn av Sps Ivar Egeberg

Nå vil kommunikasjonsrådgiveren betale boten fra Økokrim.

BØTELAGT RÅDGIVER: Kommunikasjonsrådgiver Ole G. Hertzenberg, er den andre enkeltpersonene, i tillegg til Sps tidligere generalsekretær Ivar Egeberg, som nå er ilagt en bot på 50 000 kroner av Økokrim for brudd på bokføringsloven. Her er Hertzenberg i Longyearbyen da han var kommunikasjonssjef for Svalbard globale frøbank i 2008. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
BØTELAGT RÅDGIVER: Kommunikasjonsrådgiver Ole G. Hertzenberg, er den andre enkeltpersonene, i tillegg til Sps tidligere generalsekretær Ivar Egeberg, som nå er ilagt en bot på 50 000 kroner av Økokrim for brudd på bokføringsloven. Her er Hertzenberg i Longyearbyen da han var kommunikasjonssjef for Svalbard globale frøbank i 2008. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Senterpartiet er i dag ilagt en bot på 200 000 kroner av Økokrom for brudd på bokføringsloven i forbindelse med partiets  ulovlige pengestøtte fra Eidsiva Energi og Troms Kraft.

Partiets tidligere generalsekretær Ivar Egeberg personlig i lagt en bot på 50 000 kroner. Det samme er også en ekstern kommunikasjonsrådgiver. Se Økokrims pressemelding her.

- Jeg er ilagt en bot på bokføringslovem. Jeg gjorde en dumhet i den forbindelse og er ilagt en bot jeg kommer til å akspetere, sier Sps tidligere kommunikasjonsrådgiver Ole G. Hertzenberg til Dagbladet.

- Hva tenker du om konsekvensene dette kan ha for deg? 

- Det har jeg ikke rukket å reflektere så mye over. Det er lett å se i etterkant at dette ikke var særlig klokt. Sånn er livet. Den boten må jeg bare betale.

Ble hyret inn
Hertzenberg ble hyret inn av den tidligere generalsekretæren Ivar Egeberg. Nå vil han betale boten på 50 000 for å ha «utferdiget eller medvirket til utferdigelse av fem av fakturaene», slik Økokrim skriver.

- Det var Ivar Egeberig som hyret meg inn. Jeg var inne i to forbindelser. Det første i forhold til å produsere rapporten «Fornybar Energi», som var på oppdrag fra Senterpartiet. Rapporten viste et potensial for fornybar energi i Norge, og utmeislet en politikk for det potensialet, forteller Hertzenberg.

- I tillegg ble det produsert en film. Bøtleggingen går på min rolle som mellommann i forbindelse med partistøtten. Det er en dumhet jeg må stå til rette for, som det i ettertiden er lett å se at ikke var så klok.

- Sånn er livet
- Skrev du selv ut noen av disse fakturaene til Eidsiva Energi og Troms Kraft?

- Jeg er bøtlagt for å ha medvirket til det, utover det vil jeg ikke kommentere detaljene, sier Hertzenberg som opplyser om at han driver et enkeltmannsforetak som kommunikasjonsrådgiver.

Betaler boten
Ifølge NTB vil den tidligere generalsekretæren Ivar Egeberg betale Økokrims forelegg på 50.000 kroner for medvirkning til brudd på bokføringsloven.

- Det er ikke gøy å få forelegg, men jeg tar ansvar for det jeg hadde ansvar for. Jeg godtar forelegget, og aksepterer at presisjonsnivået på fakturaene burde ha vært bedre, sier Egeberg til NTB.

Egeberg sier til NTB at han nå er glad saken er over.

- Ut over det velger jeg å ikke legge sterke følelser i dette, sier han.

BØTELAGT: Ivar Egeberg sier til NTB at han vil vedta boten på 50 000 kroner for de ulovlige fakturaene. Også Liv Signe Navarsetes Senterpartiet er ilagt en bot på 200 000 kroner. Her møter Dagbladet Egeberg på Bjerke mens etteforskningen pågår for å snakke om den ulovlige pengestøtte i SP. Han vil ikke snakke og henviser til Knut Olsen Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BØTELAGT: Ivar Egeberg sier til NTB at han vil vedta boten på 50 000 kroner for de ulovlige fakturaene. Også Liv Signe Navarsetes Senterpartiet er ilagt en bot på 200 000 kroner. Her møter Dagbladet Egeberg på Bjerke mens etteforskningen pågår for å snakke om den ulovlige pengestøtte i SP. Han vil ikke snakke og henviser til Knut Olsen Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer