TRAKK SEG  Ingebrigtsen trakk seg som statssekretær og som kandidat til Stortinget fra Troms Ap etter at en kvinne han hadde en relasjon til i 2004, varslet om forholdet. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
TRAKK SEG Ingebrigtsen trakk seg som statssekretær og som kandidat til Stortinget fra Troms Ap etter at en kvinne han hadde en relasjon til i 2004, varslet om forholdet. Foto: Torgrim Rath Olsen / NordlysVis mer

- Ble ikke advart mot «tikkende bombe»

Daværende leder i nominasjonskomiteen i Tromsø Arbeiderparti avviser at hun ble advart mot Roger Ingebrigtsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daværende leder i nominasjonskomiteen i Tromsø Arbeiderparti, Oddny Aleksandersen, avviser at hun ble advart mot Roger Ingebrigtsen som en «tikkende bombe» foran kommunevalget i 2011.

- Jeg husker at Svenn A. Nilsen tok opp spørsmålet om Roger Ingebrigtsen som kandidat. Om han nevnte yngre kvinner husker jeg ikke, heller ikke om han brukte uttrykk som «løs kanon» eller «tikkende bombe». Men han tok det opp med meg i en kort samtale. Jeg fulgte det ikke opp fordi han selv ville gå videre med saken til fylkesleder Bjørn Inge Mo, sier Oddny Aleksandersen til NTB.

Hun har dermed en litt annen versjon enn Aps lokalpolitiker Svenn A. Nielsen som sier til Dagbladet og Nordlys at han advarte mot Ingebrigtsen som en «tikkende bombe» etter å ha mottatt «urovekkende opplysninger» om Ingebrigtsen høsten 2010.

Kan miste verv Nielsen sier han ikke gikk videre med saken til fylkesledelsen fordi han følte at han allerede hadde varslet. Det er Svenn A. Nielsen som har hatt Ingebrigtsens verv i Tromsø kommunestyre siden valget i fjor. Han vil bli skjøvet ut av kommunestyret dersom Ingebrigtsen gjør et lokalpolitisk comeback.

- Det bekymrer meg null og niks. Jeg har ingen personlige ambisjoner med politikken, og ingen ambisjoner om å være noen konge på haugen, sier Nielsen som har støttet Ingebrigtsen som listetopp i nominasjonskampen med Martin Henriksen.

Men nå krever Nielsen at Ingebrigtsen også fratas sine lokalpolitiske verv. Han truer med å melde seg ut av Arbeiderpartiet dersom partiet ikke velger side til fordel for kvinnen som varslet om sitt seksuelle forhold med Roger Ingebrigtsen.

Generelle opplysninger Den tidligere administrasjonsministeren i Gro Harlem Brundtlands tredje regjering sier hun oppfattet at Svenn A. Nielsen informerte henne som leder av nominasjonskomiteen.

- Det var ingenting i det Svenn A. Nielsen sa som kan relateres til den saken som nå er kommet opp. Han kom med opplysninger av helt generell karakter. Det kom ikke opp navn eller noen konkrete hendelser, sier Oddny Aleksandersen.

Takket nei Svenn A. Nielsen var selv kandidat til å stå høyt på kommunevalglista til Ap i Tromsø. Hun sier det var en diskusjon om Roger Ingebrigtsen skulle nomineres.

- Men det var ikke enighet om å få ham på førsteplass, og da takket Ingebrigtsen nei. Ingebrigtsen begrunnet dette med at han hadde en krevende jobb i Oslo som statssekretær i Helsedepartementet. Han var ikke på lista i det hele tatt, men kom inn som et benkeforslag på nominasjonsmøtet, sier Oddny Aleksandersen.

Ingebrigtsen havnet langt nede på lista, men fikk så mange personlige stemmer i fjorårets kommunestyrevalg at han ble fast representant for Arbeiderpartiet.

(NTB)