Ble ikke hørt om Kennedy-styrten

HYANNISPORT (Dagbladet): 25 minutter etter at flyet var savnet, ringte en ansatt på den lille flyplassen på øya Martha's Vineyard og meldte at et fly var savnet. - John F. Kennedy jr. er om bord i flyet, sa han, men ble ikke hørt. Først fire timer etter styrten gikk alarmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyplassansatt Adam Budd ringte til Federal Aviation Administration (FAA) og spurte om de kunne ettersøke flyet. Det var venner av Lauren Bessette som ringte og meldte fra da flyet ikke var kommet til Martha's Vineyard til avtalt tid. Ifølge utskriftene fra samtalen ringte 21-årige Budd til FAA og sa at et fly var savnet, og at John F. Kennedy jr. var om bord.

Fikk nei

21-åringen spurte om de kunne søke etter flyet. Han fikk negativt svar.

- Vi gir ikke ut den slags informasjon til hvem som helst, var svaret fra luftfartsmyndighetene.

Adam Budd ga derfor opp.

- Av tonen hans fikk vi ikke forståelsen av at det var noe som hastet, innrømmet representanter for FAA i går.

Flyet ble derfor ikke offisielt meldt savnet før vel fire timer etter at flyet forsvant fra radaren.

Dersom flyet har styrtet så raskt som luftfartsmyndighetene nå mener, ville det ikke hatt noen betydning for å finne overlevende. Det var ikke redningsvester om bord i flyet. Klokka 03.40.20 norsk tid var siste kontakt med flyet på radaren.

Resultatløs leting

Store styrker leter nå noen få kilometer utenfor Martha's Vineyard, hvor flyet skulle ha landet. Minst 30 dykkere søker etter deler fra flyet, men letingen har hittil vært resultatløs. Det som blir meldt som mulige funn, har vist seg å være steiner på havbunnen.

To sko, et medisinglass tilhørende Carolyn Bessette, en teppebit på 60 x 60 cm og litt isolasjonsmateriale er resultatene av de siste dagers leting. Men ifølge ubekreftede kilder skal registreringspapirene til flyet ha drevet i land på stranda til John F. Kennedy jr. og søsteren Carolines ferieeiendom på øya Martha's Vineyard.

Papirene inneholdt ikke Kennedys navn, men registreringspapirene til flyet. Flyet var registrert i et selskap som hadde samme adresse som John F. Kennedys bolig i New York.

Kennedy-familien sier nå at de ikke har planer om å be om at John F. Kennedy jr. blir gravlagt på samme sted som faren på Arlington minnekirkegård i Washington.