Ble ikke varslet om El-Husseins radikalisering

- Ble radikalisert mens han satt varetektsfengslet.

BLE RADIKALISERT: Kriminalomsorgen var imidlertid ikke i tvil om at El-Hussein var blitt radikalisert mens han satt varetektsfengslet. 
Foto: Dansk politi
BLE RADIKALISERT: Kriminalomsorgen var imidlertid ikke i tvil om at El-Hussein var blitt radikalisert mens han satt varetektsfengslet. Foto: Dansk politi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verken påtalemyndigheten eller København kommune ble varslet om at Omar El-Hussein var blitt radikalisert da han slapp ut av fengsel.

Det var heller ikke iverksatt noen spesielle tiltak da 22-åringen, som antas å ha stått bak terrorangrepene i København, ble løslatt, skriver avisa Berlingske.

Kriminalomsorgen var imidlertid ikke i tvil om at El-Hussein var blitt radikalisert mens han satt varetektsfengslet. Årsaken var blant annet at han pratet om å reise til Syria for å slutte seg til ekstremistgruppen IS.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) ble derfor varslet om saken av Kriminalomsorgen. I løpet av de siste to og et halvt årene har Kriminalomsorgen varslet PET om til sammen 39 radikaliserte personer i danske fengsler, ifølge Berlingske.

- Ønsket fortsatt fengsling Hva PET gjorde med opplysningene de mottok, er foreløpig ikke kjent. El-Hussein var dømt til to års fengsel for grov vold, men han ble løslatt 30. januar i påvente av ankesaken som var berammet til august.

Påtalemyndigheten hadde argumentert mot løslatelsen. Begrunnelsen var at 22-åringen, som var nær ved å bli drapsmann da han knivstakk en ung mann i 2013, kunne begå nye voldshandlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer