Ble invitert drapskvelden

MELBU/STOKMARKNES (Dagbladet): Wenche Ongstad ble invitert ut av Grethe Rødberg, men takket nei. Timer seinere ble bestevenninnen funnet drept på trappa til huset sitt. - Jeg klandrer meg selv for at jeg ikke ble med ut, sier Ongstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37-åringen forteller Dagbladet om bestevenninnen og forholdet til den politiet mener står bak drapet: Rødbergs 29-årige ektemann.

Drapet på Grethe (35) har gått dypt inn på Ongstad.

- Grethe strålte. Henne kunne man gå til med gleder og sorger. Jeg har aldri hørt et vondt ord om Grethe.

Lørdag formiddag, et halvt døgn før drapet, kom Grethe Rødberg og hennes snart 15 år gamle datter hjem til Ongstad og hennes 15-årige datter.

- Grethe fikk dem av gårde til rideleir. Jentene gledet seg enormt, forteller Wenche.

Takket nei

Noen timer seinere ringte Grethe sin venninne:

- Hun fortalte meg at jentene var kommet vel fram. Mens vi snakket, vartet ektemannen hennes opp med is og Nonstop. Stemningen var lett, hørte jeg gjennom telefonen. Grethe spurte om jeg ville komme bort til dem og spise, hun og jeg og ektemannen. Deretter kunne vi ta en tur ut. Jeg ville ikke at datteren min på 12 skulle være alene så jeg takket nei. Det angrer jeg på nå, sier Ongstad.

Problemer

- Følelsen av at jeg kunne påvirket situasjonen den kvelden slipper ikke tak. Jeg har grått mye det siste døgnet, etter at jeg fikk beskjed søndag formiddag, sier hun.

Ongstad har fått høre at utekvelden på Rødbrygga i Stokmarknes ble vellykket.

- Flere møtte Grethe og mannen. De hadde ledd og danset og hatt det artig.

Hun vil ikke ramme ettermælet til venninnens ektemann, som kjørte seg i hjel på motorsykkel etter at Grethe var drept. Men som venninne har Wenche fått betroelser:

- Grethe syntes det var tøft å takle mannens sjalusi. Hun kom fra Stokmarknes og kjente mange mennesker. Han kom fra Troms, og hadde ikke like stor omgangskrets.

Grethe og Wenche ble kolleger ved Melbu Hotell i 1996.

- Vi hadde begge menn som fisket på trålere og var borte 6- 8 uker i slengen. Det gjorde oss sammenspleiset.

<B>DYP SORG: - Jeg gråt mye hele søndag. I dag har jeg forsøkt å fokusere på alle de positive minnene jeg har om Grethe, sier bestevenninnen Wenche Ongstad.