Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble kalt forræder. Nå trekker spania internasjonal arrestordre

Spansk høyesterett har trukket tilbake den internasjonale arrestordre etter katalanske ledere, deriblant Carles Puigdemont, anklaget for oppvigleri.

TREKKER ARRESTORDRE: Spansk høyesterett har trukket tilbake den internasjonale arrestordre etter katalanske ledere, deriblant Carles Puigdemont (bildet), anklaget for oppvigleri. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB Scanpix
TREKKER ARRESTORDRE: Spansk høyesterett har trukket tilbake den internasjonale arrestordre etter katalanske ledere, deriblant Carles Puigdemont (bildet), anklaget for oppvigleri. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Puigdemont og de andre katalanske lederne ble opprinnelig etterlyst i etterkant av den mislykkede katalanske uavhengighetskampen i oktober i fjor.

Da nyheten om at Catalonias daværende president, Puigdemont, i oktober i fjor hadde skrevet ut nyvalg - etter den omstridte folkeavstemningen tidligere samme måned, ble Puigdemont skjelt ut av spanske studenter.

Det var den Madrid-baserte kanalen Cadena SER som meldte at en gruppe studenter hadde stilt seg opp i inngangspartiet til den katalanske regjeringsbygningen, hvor de ropte «Puigdemont er en forræder!».

I etterkant av den mislykkede folkeavstemningen ble Puigdemont avsatt som katalansk regionpresident. I mars i år ble han pågrepet av tysk politi ved grensa til Danmark, idet han krysset grensa med bil fra Danmark.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!