Ble kalt «møkkamann» av Sigrid Bonde Tusvik. Nå slår han tilbake

- Kanskje vi ser deg på stranda i Lesvos iløpet av høsten.

DEBATT: Komiker Sigrid Bonde Tusvik kalte stasjonssjef Hans Møllebakken for en «møkkamann» i en kommentar i Dagsavisen fredag. Nå svarer Møllebakken at kanskje Tusvik kan bruke sitt engasjement på strendene i Hellas i stedet. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet og NTB Scanpix
DEBATT: Komiker Sigrid Bonde Tusvik kalte stasjonssjef Hans Møllebakken for en «møkkamann» i en kommentar i Dagsavisen fredag. Nå svarer Møllebakken at kanskje Tusvik kan bruke sitt engasjement på strendene i Hellas i stedet. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke bare på internasjonalt nivå debatten om flyktninger setter sinnene i kok. Også her hjemme har folk latt seg engasjere, og temperaturen har tidvis vært høy.

Fredag skrev Sigrid Bonde Tusvik, som nylig ble kåret til årets morsomste på Komiprisen 2015, en kommentar i Dagsavisen under overskriften «En drittsekk krysser sitt spor». Her kritiserte hun politikerne for manglende medmenneskelighet, og omtalte blant annet politistasjonssjef i Kirkenes, Hans Møllebakken, for en «møkkamann».

Møllebakken forsøkte så å få kommentaren fjernet fra Dagsavisens sider, uten at redaktør Eirik Hoff Lysholm ville etterkomme ønsket. Nå har stasjonssjefen selv tatt pennen fatt i et innlegg i dagens Nordlys. Han gir uttrykk for at Tusvik bommer med sitt innlegg, og skriver ifølge avisa at han opplever henne som kunnskapsløs.

- Kanskje ser vi deg på stranda i Lesvos iløpet av høsten. Du er også invitert til Storskog for å se og lære av det som skjer. Det tror jeg du hadde vunnet på, skriver han.

Skal til Hellas Avisa skriver også at Møllebakken nettopp kom hjem fra et møte i Aten der flyktningproblematikken var på agendaen. Han skal også tilbake til Hellas i oktober der han i fem uker skal være en del av operasjon Poseidon. Da går turen blant annet til ferieøya Lesvos der strendene nå er reisemål for tusenvis av flyktninger i gummibåter. De samme strendene han oppfordrer Tusvik til å besøke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.